Поведінка на воді

  • 847

15 червня працівники Смотрицької бібліотеки та Смотрицького Будинку культури спільно провели захід про правила поведінки на воді.

Усім відомо, що вода – чудодійний засіб оздоровлення організму. Купання дає людині фізичне та моральне задоволення, допомагає позбутися стресів. Але, на  жаль, для декого відпочинок біля води закінчується трагедією.

Завідуюча Будинком культури Крентовська Ю.М. підготувала плакати на дану тему, провела цікаву розмову з дітьми. Діти переглянули мультфільми та відео презентацію про правила поведінки на воді.

Діти дізнались, що купатися дозволяється при температурі води не менше +18, повітря не нижче + 24. Що у воду слід входити неспішно, обережно пробуючи дно ногою; головна причина трагічних випадків – переохолодження. А основною причиною загибелі людей на воді є страх.

Як врятувати людину, що тоне?

 На це питання дав відповідь медичний працівник школи Саблін А.А. і показав наглядно.

Щоб запам’ятався  цей захід бібліотекар розповіла про неординарний випадок, який стався у Вірменії.  Там тролейбус  впав в Ереванське озеро, а Шаварш Карапетян, 13-ти разовий чемпіон Європи по підводному плаванню, кинувся спасати людей. На глибині 10 метрів при нульовой видимості Шаварш розбив ногами заднє вікно тролейбуса і витягнув 46 пасажирів із 92. Двадцять із них вдалось повернути до життя.

В бібліотеці є книга про нього «Двадцать жизней Шаварша».

На завершення  заходу бібліотекар розповіла про нашого земляка, майора служби захисту Білецького Юрія Ігоровича, який перебуваючи у відпустці  в Єгипті врятував  від акули громадянку Австрії.