"Конституція України: книга про твої права та обов’язки"

  • 952

"Конституція України: книга про твої права та обов’язки"

 

Відомо, що кожна держава, окрім своїх символів – гімну, прапора та герба, – має ще й Конституцію.

Вона визначає головний порядок у державі та права її громадян. 
У Смотрицький  бібліотеці   до дня Конституції було проведено презентацію книжкової виставки-поради «Конституція і ваші права»,  за допомогою якої користувачі  дізнаються історію створення Конституції України, основні її засади.  Підібрані твори виховують почуття патріотизму до своєї держави.

  У бібліотеці також відбулася година правового спілкування  "Є ПРАВО - ЗНАЧИТЬ Є НАДІЯ". На зустріч було запрошено начальника відділу юридичного забезпечення та державної реєстрації Смотрицької селищної ради Гидзиру Наталію Леонідівну, яка  розповіла про законодавчі зміни та дала змістовні відповіді на запитання присутніх.

Також дітям запропоновано  переглянути віртуальне турне «Від Конституції Пилипа Орлика до наших днів» та прийняти участь у правовій вікторині «Закон і право для всіх єдині».

Конституція – це гордість країни, день її прийняття вважається великим святом. Цей документ є першорядним і найважливішим. День Конституції – державне свято, яке відзначають на честь прийняття першої Конституції України 28 червня 1996 року.

 Завдяки цій події, правові основи незалежності України, її суверенітет і територіальна цілісність були офіційно закріплені.
Отож, приходьте до бібліотеки і дізнайтесь більше про права, свободи й обов’язки людини і громадянина України.