День Цивільного Захисту

  • 860

Відповідно річного  плану роботи школи,  19 квітня у Смотрицькій школі проведено День Цивільного захисту.  З сигналом тривоги усі учні  разом з  вчителями провели навчальну евакуацію.  Під час відкриття лінійки, начальник штабу  цивільного захисту в школі, Глевич Леонтій Петрович, повідомив усім присутній про значення відповідних  знань та умінь для життя кожної дитини та дорослої людини.

 Вчитель предмету «Захист Вітчизни» Хробачук Григорій Володимирович  разом з учнями 11-го класу продемонстрували комплекс необхідних умінь у разі виникнення надзвичайної ситуації.  Після чого практичне заняття з надання першої долікарської допомоги  провів медичний працівник школи Саблін Анатолій Анатолійович. Учні не просто були активними глядачами, а практикувались у зупиненні кровотечі, наданні допомоги при різних забоях та травмах.

Також цього дня до школи завітали працівники служби надзвичайних ситуацій, які майстерно приборкували полум’я, демонстрували уміння за лічені секунди забиратись та спускатись з даху школи.

Проведені заходи показали практичну готовність учнів та колективу школи діяти за сигналами оповіщення Цивільного захисту при виникненні НС.