День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

  • 1002

9 травняУкраїна відзначає  День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Чимало свят дарує нам весна,

Як в рідний дім повернення з дороги.

Та є найбільш хвилююча для нас –

Велична пам'ять перемоги, - саме такими словами розпочався мітинг приурочений до 73-річниці з Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, що відбувся 9 травня цього року у центрі смт Смотрич.

Ведучі  урочистого мітингу хвилюючими словами   доносили до присутніх  священні  слова пам’яті про героїв, що полягли на фронтах  світової війни та поваги і пошани до ветеранів, які здобували Перемогу в боротьбі з фашизмом.

Смотрицький селищний голова Пелих Л.П.  в своєму виступі відмітила, що скільки б   років не відділяло нас від того незабутнього травня 1945 року, але й сьогодні цей день – це хвилюючий  символ героїзму і безприкладної мужності народу, що відстояв мир на землі.

Немає сім'ї, якої не торкнулася б полум’я Другої світової війни. Ми свято шануємо пам'ять наших земляків, що не повернулися з полів битв. Ми пам'ятаємо подвиг великих трудівників, що кували Перемогу в тилу

У цей славний день ми згадуємо всіх, чиє життя забрала війна, низько вклоняємося та складаємо глибоку пошану ветеранам.

Після виступу селищного голови, яким було розпочато мітинг,  з привітаннями ветеранів та присутніх на урочистому мітингу виступили  голова ветеранської організації Батюкевич П.В. та представники делегації з Норвегії, - «Ми одягнули ваш національний одяг – вишиті сорочки, але ми тримаємо в руках прапори нашої держави, тому що ми з вами, співпереживаємо та підтримуємо вас!»

Присутні вшанували пам'ять полеглих хвилиною мовчання по завершенню якої учні Смотрицької  ЗОШ поклали вінки до пам’ятних меморіалів.

Ведучий заходу доносив до присутніх життєстверджувальні слова:

Моя молитва лине в небеса,

Стою я перед Богом на колінах:

«Дай, Отче, миру, спокою в серця,

Тебе благає щиро Україна»

О, Боже наш, ти нас спаси!

Врятуй нам неньку Україну!

 

По завершенню урочистого мітингу відбувся святковий концерт, у якому брали участь викладачі дитячої музичної школи, старша група  Смотрицького ДНЗ, хореографічні групи керівників Крентовської Ю.М. та Бавровської Н.О. вокальна група Будинку культури та учні Смотрицької ЗОШ.

Пам’ятні панахиди, урочисті мітинги та покладання вінків відбулися по всіх селах Смотрицької громади.