Магерівські читання

  • 1166

«Хотів би я, щоб всі дружили люди, щоб сонце радості сіяло на Землі…» так звертається зі своїх творів Микола Никанорович Магера (1922-2008) – український, подільський письменник.

 У  бібліотеці  цими днями проходять Магерівські читання «Охоронець рідного слова», присвяченні річниці з дня народження літератора та з метою популяризації його творчості.
В основу казок, віршів, оповідань, новел Миколи Магери лягли його життєві спостереження, багатющий півсотлітній досвід педагогічної просвітницької діяльності. Всі твори письменника для дітей – «Чубчик», «Юрасик», «Добра дівчинка», «Хлопчаки», «Батіжок» та інші – несуть велике виховне навантаження, письменник закликає юних читачів палко любити рідну Україну, її солов’їну мову, неповторну пісню і думу, народні казки і легенди, шанувати своїх батьків і старших, берегти природу – ліси, квіти, річки і озера, ставки і джерела, птахів і звірів.

 Все це повчальні, іноді й філософські твори, які психологічно впливають на виховання юного читача.

На заході  презентували тематичну виставку “Відродили державність, відновили незалежність, захистимо свободу”, донесли  інформаційну підбірку  про Україну, Хмельницьку область та Смотрич, зосередивши увагу на цікавих фактах, визначних місцях та значущих історичних подіях.

 З метою популяризації українських традицій читальний зал був оформлений виставками старовинних рушників та українських хусток.