У Балині пройшло свято вареників

  • 925

Фоль­клор­не свя­то ва­ре­ни­ків, від­бу­ло­ся у Балині 21 вересня.

По­чалася кон­цертна програма піснею «Моє село», виступили вокальна група «Мальви» Балинського будинку культури, вокальна група «Подільський передзвін» Смотрицького будинку культури, а також вокальний колектив завклубів та бібліотекарів Смотрицької об’єднаної територіальної громади.  Також на свя­то з му­зич­ни­ми ві­тан­ня­ми прибули викладачі Смотрицької дитячої музичної школи.                                                       

Кож­не се­ло ОТГ при­го­ща­ли ва­ре­ни­ка­ми з різ­ни­ми на­чин­ка­ми: з грибами, картоплею, сиром, капустою, маком, яблуками, вишнями та сливами.  І кожен свої варенички вихваляв і у віршах, і у танцях і звичайно у піснях. Балинські господині пригощали усіх присутніх смачним українським борщем, звареним на вогні.                                                                                 

Щи­ро ві­та­ла всіх з фоль­клор­ним свя­том голова Смотрицької селищної ра­ди Людмила Пелих, а також в.о.старости  с.Балин Світлана Зборовська.

У цей сонячний свят­ко­вий осінній  день всі при­сут­ні бу­ли пе­ре­пов­не­ні ра­діс­тю, щас­тям і сло­ва­ми вдяч­ності всім, хто не за­був про їхнє се­ло і лю­дей, які в ньому меш­ка­ють.