Година пам’яті «Україна. Геноцид голодом. 1932-1933» у Смотрицькій бібліотеці

  • 832

Пекельні цифри та слова

У серце б’ють неначе молот.

Немов прокляття, ожива

Рік тридцять третій…

Голод… Голод…


До дня пам’яті жертв Голодоморів та 85-х роковин Голодомору 1932 – 1933рр.працівниками будинку культури сіл Смотрич і Криничани у  селищній  бібліотеці  для  старшокласників  та жителів громади  проведено годину пам’яті  «Україна. Геноцид голодом. 1932-1933»

 Сумну статистику по селу  Смотрич  і Криничани розповіла  голова селищної ради  Пелих  Л.П.  На заході також були присутні  заступник начальника відділу освіти, охорони здоров’я, культури, молоді та спорту, соціального захисту населення Білоус Т. В. та заступник директора  з виховної роботи Хробачук В.А.

В ході заходу із співчуттям та великим жалем присутні  переглянули кадри документального фільму «Голодомор в Україні 1932-1933», здійснили екскурс у найчорнішу сторінку історії України, відтворили хроніку подій, що призвели до зморення голодом мільйонів людей.

Оформлено  книжкову  виставку-факт  «В пам’ять про скорботний 33-й», де представлені документальні книги та статті, спогади свідків тих жахливих подій, художньо-документальні книги дослідників Голодомору, в тому числі й Хмельниччини.

Присутнім було запропоновано висловити власну оцінку подій 1932-1933 років та поміркувати над справжньою вартістю шматка хліба.

Хвилиною мовчання вшанували пам’ять жертв Голодоморів.