Кам’янець-Подільська місцева прокуратура повідомляє

  • 744

За втручання Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури до бюджету стягнуто 25 тис грн

 

Місцевою прокуратурою у поточному році скеровано до суду 3 обвинувальних акти у кримінальних провадженнях за ч.1 ст.190 КК України (шахрайство) щодо незаконного заволодіння державними коштами шляхом обману одержувачами різних видів допомог.

В усіх випадках, місцеві жителі не вказували власні або одного із членів сімї доходи, що призвело до зайвого нарахування та виплати їм соціальних допомог.

Доприкладу, у одному із випадків, особа «забула» вказати відомості про чоловіка та його доходи, власноручно зазначивши у декларації, що неодружена.

Рішеннями Дунаєвецького районного суду вказаних осіб визнано винуватими та призначено покарання відповідно до вимог кримінального закону в межах санкції, передбаченої ч.1 ст.190 КК України.

Крім того, місцевою прокуратурою в інтересах держави в особі Управління соціального захисту населення Дунаєвецької РДА пред’явлено позовні заяви про стягнення з винних осіб незаконно отриманих коштів.

Місцевий суд, дослідивши доводи прокурора, визнав законними позовні вимоги та задовольнив їх, зобов’язавши громадян сплатити до бюджету понад 25 тис грн.