Кам’янець-Подільська місцева прокуратура повідомляє

  • 931

Продовжують мати місце випадки порушення особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, вимог фінансового контролю

 

Законодавством України передбачено обов’язок осіб на яких поширюються вимоги Закону України «Про запобігання корупції» у встановлений законодавством строк відкрито звітувати перед суспільством про свої доходи та витрати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції щорічної декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, а також декларацій перед звільненням та після звільнення.

Крім цього, у разі суттєвих змін в майновому стані декларанта, останньому обов’язково необхідно подавати відповідні повідомлення через особистий кабінет користувача-декларанта.

Важливу роль у протидії корупції відіграє забезпечення додержання вимог законодавства про адміністративні правопорушення. Законом України «Про запобігання корупції» визначено перелік спеціально уповноважених суб’єктів у сфері протидії корупції, до яких, зокрема, віднесено органи прокуратури.

Упродовж липня 2019 року Кам’янець-Подільською місцевою прокуратурою (по обслуговуванню м. Дунаївці та Дунаєвецького району) на виконання вимог законодавства забезпечено участь при розгляді місцевим судом адміністративних протоколів, складених відносно 2 осіб за ч.ч. 1, 2 ст. 172-6 КУпАП (несвоєчасне подання без поважних причин декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, неповідомлення про суттєві зміни у майновому стані).

За результатами розгляду протоколів, вказаних осіб визнано винуватими та накладено стягнення у виді штрафу.