Кам’янець-Подільська місцева прокуратура повідомляє

  • 594

За втручання місцевої прокуратури  збільшено розмір орендної плати майже у 3 рази

 

Кам’янець-Подільською місцевою прокуратурою встановлено, що   упродовж 2007-2015 років між органами державної влади  та  одним із фермерських господарств  укладено договори оренди земельних ділянок загальною площею  більш ніж 233 га.

Фермер використовував вказані земельні ділянки на підставі договорів оренди, без врахування  нової нормативної грошової оцінки, як наслідок, розмір орендної плати виявився заниженим та не відповідав вимогам законодавства, а  до місцевого бюджету не надходили значні кошти.

За результатом проведеної роботи, місцевій прокуратурі вдалося домогтись усунення виявлених порушень у добровільному порядку, в рамках досудового врегулювання спору, згідно ст.19 ГПК України.

Так,  прокуратурою скеровано  листи на адресу Дунаєвецької міської ради, з метою вжиття заходів спрямованих на внесення змін до договорів оренди з  фермерським господарством, щодо розміру нормативної грошової оцінки земельних ділянок, а також орендної плати за їх використання, для приведення її до відповідності з вимогами законодавства.

На виконання вказаних листів, міська рада звернулась до орендаря з вимогою  приведення договору у відповідність  до вимог закону.

26.09.2019 між Дунаєвецькою міською радою та фермерським господарством укладено додаткові угоди, згідно яких нормативна грошова оцінка земельних ділянок площею 233 га становить 8 475 306,36 грн., а розмір орендної плати збільшено майже  у 3 рази, що зараз становить 424 778,2 грн (раніше становив лише 153 718,43 грн.).