Кам’янець-Подільська місцева прокуратура повідомляє

  • 808

Прокуратура попереджає!

 

Попри безліч застережень щодо пройдисвітів, які під приводом здійснення продажу різноманітного товару у Всесвітній мережі Інтернет ошукують довірливих жертв, громадяни вперто продовжують потрапляти їм на «гачок».

Такі випадки стають не поодинокими, адже довірливі люди власноруч віддають гроші шахраям, які переконливо запевняють, що після отримання повної або часткової оплати за бажаний товар, вони обов’язково передадуть його майбутньому власнику. Іноді, коли споживачі не перевіряють інформацію, це дорого обходиться. До правоохоронців жертви шахрайства, найчастіше звертаються тільки тоді, як уже передали або переказали кошти зловмисникам.

Останнім часом на теренах Дунаєвеччини  шахраї все частіше почали ошукувати людей. На жаль, давно відома, але від того не менш дієва схема шахрайства усе ще спрацьовує на руку аферистам. Так, 08 листопада 2019 року місцевий житель перерахував на банківську картку шахраєві понад 60 тисяч гривень, аби придбати трактор. Проте, одразу після перерахунку коштів зв'язок із недобросовісним продавцем втратився, а оголошення про продаж вищевказаного майна зникло із простору мережі Інтернет. За даним фактом внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 190 КК України (Шахрайство).

Зауважте, щоб стовідсотково уберегтися від шахраїв, потрібно діяти за схемою: отримав товар, перевірив якість і тільки після цього оплатив. Обов’язково перевіряйте інформацію, яку повідомляє незнайомець. У разі, якщо ви розумієте, що вас намагаються обдурити, одразу телефонуйте до поліції за номером 102. Пильність та обережність допоможуть вберегти вас від неприємностей та завадять ошуканцям продовжити свою злочинну діяльність. Розповідайте своїм батькам, рідним, сусідам та знайомим про схеми шахраїв.