Кам’янець-Подільська місцева прокуратура повідомляє

  • 647

За втручання місцевої прокуратури  збільшено

надходження до місцевого бюджету

 

Кам’янець-Подільською місцевою прокуратурою встановлено, що   у 2016 році між ГУ Держгеокадастру у Хмельницькій області та  одним із фермерів  укладено договір оренди земельної ділянки площею  понад 40 га.

Фермер використовував вказану земельну ділянку на підставі договору оренди, без врахування  нової нормативної грошової оцінки, як наслідок, розмір орендної плати виявився заниженим та не відповідав вимогам законодавства, а  до місцевого бюджету не надходили значні кошти.

За результатом проведеної роботи, місцевій прокуратурі вдалося домогтись усунення виявлених порушень у добровільному порядку, в рамках досудового врегулювання спору, згідно ст.19 ГПК України.

Так,  прокуратурою скеровано  листи на адресу Дунаєвецької міської ради, з метою вжиття заходів спрямованих на внесення змін до договору з  орендарем, щодо розміру нормативної грошової оцінки земельної ділянки, а також орендної плати за її використання, для приведення її до відповідності з вимогами законодавства.

На виконання вимог прокуратури укладено додаткову угоду, у якій вказано чинну нормативну грошову оцінку, яка на сьогодні становить 1,7 млн грн, та розмір орендної плати приведено у відповідність до вимог законодавства.

Відтак, за втручання органів прокуратури річний розмір орендної плати за використання цієї ділянки збільшено до 170 тис грн.