Кам’янець-Подільська місцева прокуратура повідомляє

  • 549

 

Винуватця дорожньо-транспортної пригоди у Дунаєвецькому районі, внаслідок якої травмувалося 3 осіб, засуджено до 2 років обмеження волі

       Працівниками Камянець-Подільської місцевої прокуратури в суді доведено вину водія у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило потерпілим тілесні ушкодження.

     Дорожньо-транспортна пригода сталась у березні цього року в с.Слобідка Рахнівська Дунаєвецького району.

    Досудовим розслідуванням, яке, за процесуального керівництва місцевої прокуратури, здійснювалося слідчим відділом Дунаєвецького  відділу поліції Головного управління Національної поліції в області, встановлено, що водій автомобіля марки ««Daewoo Sens», не впевнившись в безпеці свого маневру, виїхав на зустрічну смугу руху, де допустив зіткнення із автомобілем «Hyundai Santa Fe», якого об’єктивно спроможний був виявити, що рухався в зустрічному напрямку.

      Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди водій та неповнолітня пасажирка автомобіля «Hyundai Santa Fe» отримали тілесні ушкодження, які по ступені тяжкості відносяться  до категорії середніх тілесних ушкоджень, що привели до тривалого розладу здоров’я.  Ще одна неповнолітня пасажирка цього ж авто отримала легкі тілесні ушкодження.

       Окрім того, виявилось що зловмисник перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння (при судово-токсикологічній експертизі зразків крові виявлено наявність етилового (винного) алкоголю в кількості 2,14 проміле), що позбавляло його можливості адекватно оцінювати дорожню обстановку, вчасно реагувати на її зміну.

      Стороною обвинувачення в суді повністю доведено винуватість особи у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 286  КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження).

      Вироком Дунаєвецького районного суду засудженому призначено покарання у виді 2 років обмеження волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 3 роки.

       Не погоджуючись з вироком суду, засуджений подав апеляційну скаргу, в якій вказував про застосування судом першої інстанції надто суворого покарання щодо нього та просив призначити більш м’яке покарання.

       Однак, за рішенням Хмельницького апеляційного суду вирок Дунаєвецького районного суду залишено без змін, а апеляційну скаргу засудженого - без задоволення.

 (За матеріалами Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури)