Кам’янець-Подільська місцева прокуратура повідомляє

  • 576

 

За незаконне заволодіння транспортним засобом –

позбавлення волі

 

Працівниками Кам’янець-Подільської  місцевої прокуратури підтримано обвинувачення у кримінальному провадженні за фактом незаконного заволодіння транспортним засобом, вчиненому за попередньою змовою групою осіб.

Досудовим розслідуванням, яке за процесуального керівництва місцевої прокуратури здійснювалося слідчим відділом Дунаєвецького  відділу поліції Головного управління Національної поліції в області, встановлено, що в одному із сіл Дунаєвецького району минулої осені у нічний час 16-річний та 19-річний місцеві жителі, повертаючись з будинку культури, побачили на узбіччі проїжджої частини поряд з домогосподарством міні-трактор вартістю понад 29 тисяч гривень, яким вирішили незаконно заволодіти для здійснення поїздки до сусіднього села.

За допомогою металевої ручки для запуску двигуна, яка знаходилася на саморобному міні-тракторі, хлопці запустили його двигун та без згоди власниці, не маючи будь-якого права на даний транспортний засіб, здійснили поїздку до сусіднього села. Але під час руху, не впоравшись із керуванням, допустили з’їзд в кювет, внаслідок чого пошкодили даний транспортний засіб, чим завдали потерпілій матеріальних збитків на суму понад 2 тисячі гривень.

Ініціатором вчинення злочину був неповнолітній.

Працівниками місцевої прокуратури  у суді доведено вину хлопців  у вчиненні даного кримінального правопорушення.

Вироком  Дунаєвецького районного суду засудженим призначено покарання за ч.2 ст.289 КК України, із застосуванням положень ст.69 КК України, у виді 2 років позбавлення волі та  звільнено від відбування покарання з випробуванням  - іспитовим строком 1 рік.

(За матеріалами Камянець-Подільської місцевої прокуратури)