Кам’янець-Подільська місцева прокуратура повідомляє

  • 642

За втручання місцевої прокуратури  збільшено розмір орендної плати більш ніж у 6 разів

 

Кам’янець-Подільською місцевою прокуратурою встановлено, що   у 2008 році одному із фермерських господарств в оренду надано 50 га землі, розташованої на території Дунаєвецької міської ради. Нормативна грошова оцінка 1 га становила 9,9 тис грн.

За використання землі господарство сплачувало визначену договором орендну плату в розмірі 24,9 тис грн у рік.

Водночас, оскільки нормативна грошова оцінка землі змінилась, відповідно до вимог податкового та земельного законодавства розмір плати за землю цієї категорії тепер має бути значно більшим (нормативна грошова оцінка 1 га становить 50,8 тис грн).

У зв’язку із цим, Кам’янець-Подільська місцева прокуратура звернулась до міської  ради з листом про усунення виявлених порушень та внесення змін до договору оренди.

На виконання вимог прокуратури укладено додаткову угоду, у якій вказано чинну нормативну грошову оцінку, яка на сьогодні становить близько 2 млн грн, та розмір орендної плати приведено у відповідність до вимог законодавства.

Відтак, за втручання органів прокуратури річний розмір орендної плати за використання цієї ділянки збільшено до 155,6 тис грн.