Громади Хмельниччини переймають досвід та діляться успіхами

  • 580

Громади Хмельниччини переймають досвід та діляться успіхами

Успішна реалізація заходів із енергозбереження, осучаснення селищних просторів та модернізація інфраструктурних об’єктів. Такі теми висвітлили у рамках «Маршрутів успіхів» у Чемеровецьку ОТГ (член АМУ в Хмельницькій області).

Навчальний візит відбувся у рамках проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), який реалізує Асоціація міст України за підтримки USAID.

До селища завітало дві делегації фахівців із Дунаєвецької селищної ОТГ та Смотрицької ОТГ. Ознайомлення із кращими практиками провів

селищний голова Чемерівців Олександр Собань

ОТГ тут створили три роки тому. І за цей час кожен житель громади переконався, що децентралізація працює, адже зробити вдалося чимало.

Під час презентації громади селищний голова, розповів про організацію інфраструктури в старостатах ОГ та сучасних просторів селища Чемерівці. «Ми раді ділитися досвідом і не соромимося говорити про те, що, поки, не вдалося. Ми вчимося, обмінюємося інформацією, відпрацьовуємо алгоритми роботи і нам приємно найомити колег із своїми позитивними напрацюваннями у різних галузях» - підкреслив Олександр Собань.

Окремо зупинився на досягненнях громади: побудові водогонів, завершенню встановлення вуличного освітлення, та ремонті доріг. Колеги з селищних рад мали змогу обговорити профільні питання, обмінятись досвідом та напрацюваннями у різних напрямках діяльності.

Візит продовжився оглядом Чемеровецької дитячо-юнацької спортивної школи. Це яскравий приклад того, що у громаді добре налагоджена співпраця із підприємцями.

Особливо корисною та цікавою для колег із Дунаєвецької селищної ОТГ став візит у Чемеровецький ЦНАП, адже громада готується до відкриття такого об’єкту у себе. Усі роботи планують завершити восени. Тож в учасників виникло чимало питань щодо роботи установи. Начальник відділу «Центр надання адміністративних послуг» Олег Коробчук презентував роботу ЦНАПу та відповів на усі питання колег.

Екскурсію Чемеровецьким НВК №1 для гостей провела директор школи Тіна Собань, ознайомила із заходами модернізації навчального закладу, реалізованих в рамках реалізації Концепції Нова українська школа. З 2017 року – це опорна школа. Сьогодні тут навчається 618 учнів із 13 сіл громади. Крім цікавих просторів, сучасних кабінетів та усього необхідного для навчального процесу інвентарю НВК має ще одну особливість – уже 2 роки, як тут відмовилися від газу. Цей навчальний заклад, як і абсолютна більшість шкіл і садочків в Чемеровецькій ОТГ перейшли на тверде паливо. Цим дуже задоволені. Цьогоріч вдалося заощадити більше мільйона гривень, а у класних кімнатах стало тепліше на 6 градусів.

Завершальним об’єктом огляду став Чемеровецький стадіон «ТОВТРИ». Тут тривають ремонтні роботи, бо у громаді не планують зупинятися та уже окреслюють плани на 2020 рік.

Учасники заходу обмінялися контактами та домовилися про подальшу співпрацю та взаємні фахові консультації. Візит став яскравим прикладом та мотивацією для активного розвитку громад.

 

#АМУ #PULSE  #AUC #ПУЛЬС #USAID #АсоціаціяМістУкраїни #Децентралізація  #ОТГ #Хмельницьке_РВ_АМУ #Хмельниччина #МаршрутиУспіхів #ЧемеровецькаОТГ