Кам’янець-Подільська місцева прокуратура повідомляє

  • 607

 

Місцевого жителя засуджено за незаконну порубку лісу

 

Вироком Дунаєвецького районного суду засуджено місцевого жителя, який влітку 2019 року вчинив незаконну порубку лісу на території одного з лісових обходів с.Лисець,  що належить КП «Лісовик» Дунаєвецької районної ради.

Так, чоловік, порушуючи встановлений порядок охорони, раціонального використання та відтворення лісу, без спеціального дозволу для використання лісових ресурсів - лісорубного або лісового квитка, тим самим не маючи права здійснювати порубку дерев, за допомогою власної бензопили «Eltos», зрізав чотири сироростучих дерева породи дуб, відокремивши стовбур від кореня, внаслідок чого заподіяв істотну шкоду довкіллю.

Загальний розмір шкоди, заподіяної КП «Лісовик» внаслідок незаконної вирубки чотирьох дерев породи дуб звичайний становить 23 245,99 гривень.

У ході досудового розслідування зловмисник повністю відшкодував завдані довкіллю збитки, що суд визнав однією з обставин, які пом’якшують покарання.

Суд визнав «лісоруба» винуватим за ч.1 ст.246 Кримінального кодексу  України та  призначив покарання у виді обмеження волі строком на 1 рік, на підставі ст.75 КК України звільнив від відбування покарання з випробуванням, встановивши іспитовий строк на 1 рік, а також поклав обов’язки, передбачені ст.76 КК України.

 (За матеріалами Камянець-Подільської місцевої прокуратури)