ДУНАЄВЕЦЬКА МІЖРАЙОННА ВИКОНАВЧА ДИРЕКЦІЯ ХМЕЛЬНИЦЬКОГО ОБЛАСНОГО ВІДДІЛЕННЯ ФОНДУ СОЦІАЛЬНОГО СТРАХУВАННЯ З ТИМЧАСОВОЇ ВТРАТИ ПРАЦЕЗДАТНОСТІ ІНФОРМУЄ

  • 564

Роботодавці повинні внести  зміни в акти підприємства

                                                    через коронавірус.

 

 

    У Держпраці пояснили порядок внесення змін до актів підприємства у сфері безпеки та здоровя на роботі щодо недопущення поширення корона вірусної хвороби.

    Зазвичай, перегляд інструкцій з охорони праці проводиться в строки, передбачені нормативно-правовими актами з охорони праці, на основі яких їх розроблено, але не рідше ніж один раз на 5 років, а для робіт з підвищеною небезпекою  або там, де є потреба у професійному доборі – не рідше ніж один раз на 3 роки.

    Однак сучасні реалії та необхідність ведення господарської діяльності та виконання роботи в умовах пандемії коронавірусної інфекції, запровадження карантину та обмежувальних заходів у країні, зумовлюють зміну певних умов та особливостей праці. Це,своєю чергою, зумовлює перегляд інструкцій з охорони праці та наповнення їх змісту певними правилами поведінки, порядком дотримання особистої гігієни, застосуванням засобів захисту ( медичних масок, респіраторів, рукавиць тощо).

    Відповідні знання і навички працівники, які продовжують працювати під час запроваджених карантинних заходів, мають отримати під час проведення позачергового навчання або інструктажу з питань охорони праці.

    Обсяг і зміст позапланового інструктажу визначаються в кожному окремому випадку залежно від причин і обставин, що спричинили потребу в його проведенні.

    Таким чином, у разі зміни умов праці, зокрема пов’язаними  в тому числі із пандемією коронавірусної інфекції COVID-19 та необхідністю запровадження заходів щодо недопущення її поширення, керівник підприємства вносить відповідні зміни до нормативних актів з безпеки праці та здоров’я працівників, керуючись нормативно-правовими актами з охорони праці, які прийняті урядом і діють в нашій державі.

 

 

 

 

Страховий експерт з охорони праці              В.Чаплінський