Кам’янець-Подільська місцева прокуратура повідомляє

  • 541

За втручання місцевої прокуратури  збільшено розмір орендної плати у 9 разів

 

Кам’янець-Подільською місцевою прокуратурою встановлено, що   у 2008 році між Дунаєвецькою РДА та  одним із підприємств  укладено договір оренди земельних ділянок загальною площею  більш ніж 350 га.

Фермерське господарство використовувало вказані земельні ділянки на підставі договору оренди, без проведення нової нормативної грошової оцінки, як наслідок, розмір орендної плати виявився заниженим та не відповідав вимогам законодавства, а  до місцевого бюджету не надходили значні кошти.

За результатом проведеної роботи, місцевій прокуратурі вдалося домогтись усунення виявлених порушень у добровільному порядку, в рамках досудового врегулювання спору, згідно ст.19 ГПК України.

Так, місцевою прокуратурою  скеровано  листи на адресу Дунаєвецької селищної ради, з метою вжиття заходів спрямованих на внесення змін до договору оренди з  підприємством, щодо розміру нормативної грошової оцінки земельних ділянок, а також орендної плати за їх використання, для приведення у відповідність до  вимог законодавства.

На виконання вказаних листів, селищна рада звернулась до орендаря з вимогою укладення додаткової угоди та приведення договору у відповідність  до вимог закону.

Так, згідно укладеної додаткової угоди,  нормативна грошова оцінка земельних ділянок площею 354,1192 га становить 12 944 552,18 грн, а розмір орендної плати збільшено більш ніж у 9 разів, що зараз становить 1 035 564,17 грн (раніше становив лише 114 710,87 грн).