Кам’янець-Подільська місцева прокуратура повідомляє

  • 508

 

Покарана за крадіжку

 

У червні 2020 року в нічний час, під час спільного відпочинку та вживання спритних напоїв, місцева жителька таємно викрала з кишені штанів своєї знайомої банківську картку  та, знаючи пін-код, того ж вечора шляхом проведення трансакції через банкомат «ПриватБанк» викрала кошти в сумі 500 гривень, які знаходились на банківській картці.

Виявивши зникнення грошей з банківського рахунку, потерпіла одразу ж запідозрила у скоєному свою приятельку, однак та свою причетність до скоєного заперечувала. Потерпіла, зачекавши кілька днів на повернення грошей та нічого не отримавши, звернулась до поліції.

За вказаним фактом було внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато досудове розслідування.

Під час досудового розслідування зібрано достатньо доказів, що підтверджували вину жінки у скоєнні проступків, передбачених ч.1 ст.357 (викрадення офіційного документа, вчиненого з корисливих мотивів) та ч.1 ст.185 (крадіжка) Кримінального кодексу України, та й сама винуватиця, усвідомивши скоєне, не лише зізналась у крадіжці, а й повернула потерпілій викрадені гроші.

Місцевою прокуратурою за результатами досудового розслідування, що здійснювалось органом дізнання Дунаєвецького відділу поліції, затверджено обвинувальний акт, який скеровано до суду.

Вироком Камянець-Подільського міськрайонного суду винну особу засуджено за вказаними статтями Кримінального кодексу України до сплати штрафу в розмірі 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 901 гривню.

                  

За матеріалами Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури