Консультаційна зустріч в рамках проекту USAID «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС).

  • 925

Консультанти Хмельницького регіонального відділення Асоціації міст України провели змістовний діалог із працівниками та керівництвом Смотрицької ОТГ, що на Хмельниччині. Зустріч відбулась в рамках проекту USAID «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС).

Метою зустрічі було обговорення ряду комунікаційних, бюджетних та юридичних питань, які виникають у роботі ОТГ.

Зокрема учасники заходу були проінформовані про ухвалений Кабміном проєкт Державного бюджету на 2021. Консультант Юрій Гриневич детальніше зупинився на субвенціях та дотаціях та розповів про позицію АМУ із ключових питань головного фінансового документу.

Також проінформував про законопроєкт «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо приведення у відповідність положень бюджетного законодавства у зв’язку із завершенням адміністративно-територіальної реформи» №3614 від 09.06.2020 був розроблений Асоціацією міст України в рамках проєкту USAID "Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні" (ПУЛЬС).

На питання, що стосуються інвентаризації земель та оренди комунального майна, передачі повноважень ОТГ розпоряджатися земельними ділянками, що знаходяться за межами територіальної громади відповіла консультантка із юридичних питань Юлія Сапуга. Також проінформувала про ризики чергової реформи державного архітектурно-будівельного контролю (ДАБК) згідно з постановами уряду №218 і 219.

Крім того консультанти відповіли на актуальні питання щодо прийдешніх виборів, місцевих податків, співпраці із ЗМІ та ряд інших.

#АМУ #PULSE  #AUC #ПУЛЬС #USAID #АсоціаціяМістУкраїни #Децентралізація  #ОТГ #Хмельницьке_РВ_АМУ #Хмельниччина