22 грудня відбулась чотирнадцята сесія Смотрицької селищної ради

  • 758

22 грудня відбулась чотирнадцята  сесія Смотрицької селищної ради. На розгляд депутатів представлено 40 питань. Основним питанням порядку денного стало прийняття бюджету селищної ради на 2022 рік. Також депутати розглянули Програму розвитку та підтримки комунального некомерційного підприємства «Смотрицький центр первинної медико-санітарної допомоги Смотрицької селищної ради на 2022 рік» та Програму розвитку освіти на 2022-2024 роки Смотрицької територіальної громади та земельні питання.

Прийнятий бюджет на 2022 рік – збалансований в частині доходів та видатків у загальній сумі 52 702 161 грн, що повністю забезпечує видатки по захищених статтях. Також документом передбачені кошти фінансової підтримки закладів комунальної сфери,  співфінансування заробітної плати фельдшерам. На жаль, енергоносії зросли більше як в два рази і в бюджеті передбачені витрати на дане зростання. Якщо  у 2021 році витрати на  енергоносії використано в сумі 2млн.300 тис.грн. То на 2022 рік передбачено витрати в сумі 5млн.500 тис.грн.

Програмою розвитку та підтримки Комунального некомерційного підприємства «Смотрицький центр первинної медико-санітарної допомоги» передбачається фінансування енергоносіїв, придбання туберкуліну, засобів ліквідації наслідків пандемії, в тому числі виявлення на лікування короно вірусної інфекції, засоби індивідуального захисту.

Нова Програма розвитку освіти  на 2022-2024 роки в  Смотрицькій об’єднаній територіальній громаді є логічним продовженням попередньої програми і передбачає перспективи вдосконалення дошкільної, загальної середньої освіти,  суттєве зміцнення матеріально-технічної бази закладів освіти Смотрицької селищної ради, а головне визначає стратегічні пріоритети розвитку освіти, організаційні шляхи їх реалізації, створення нового  освітнього середовища  у частині реформування базової школи та впровадження стандарту «Нова українська школа».