Фахівці Хмельницького регіонального відділення АМУ відвідали Смотрицьку селищну раду.

  • 621

Громада, поки, не є членом Асоціації міст України, тож консультанти розповіли представникам місцевої ради про роботу АМУ та діяльність регіонального відділення.

Консультантка із комунікаційних питань Ольга Поліщук детально розповіла про освітні заходи, які проводить АМУ та регіональне відділення. Також, щоб бути у курсі усіх новин, що стосуються ОМС, запросила долучитися до соціальних мереж Асоціації міст України та регіонального відділення АМУ. Під час зустрічей громадам презентували матеріали, які АМУ випускало у партнерстві із різними організаціями.

Консультант із бюджетних питань Юрій Гриневич розповів про роботу АМУ у напрямку відстоювання інтересів громад у бюджетному процесі – 2022 та субвенцію, яку вдалося відстояти для сталого проходження ОМС поточного опалювального сезону у 2021 році: виділення 512,3 млн грн дотації для територіальних громад, індекс податкоспроможності яких менше 0,9, спрямування громадам 26,9 млрд грн субвенції на погашення заборгованості з різниці в тарифах. Фахівець розповів про обсяги виплат для громад і поділився проблемними питаннями, вирішення яких лобіюватиме АМУ в наступному році: збільшення відсотка ПДФО для місцевих бюджетів, переведення усіх державних субвенцій на прямі міжбюджетні відносини із громадами та багато іншого, що дозволить наповнювати бюджети громад фінансовим ресурсом.

У Смотрицькій селищній раді консультанти провели презентацію щодо питань ринку газу. Розповіли присутнім на зібранні фахівцям, старостам та депутатам ради інформацію щодо новел ринку газу та які інструменти можна застосувати для заощадження коштів мешканцями громади.

На завершення зустрічі консультанти відповіли на питання представників ОМС та висловили сподівання на подальшу активну співпрацю, адже саме АМУ є найавторитетнішою та найбільш чисельною ВАОМС на теренах області.