Проєкт рішення селищної ради №33 /2023 «Про передачу земельної ділянки в користування на умовах оренди»

  • 27
Скликання: VIII
Сесія / комісія: 33
Тип документу: Проєкт рішення селищної ради
Дата: 26.04.2023
Автор: Бавровська Людмила Василівна
Номер документу: 33 /2023
Назва документу: Про передачу земельної ділянки в користування на умовах оренди

СМОТРИЦЬКА  СЕЛИЩНА РАДА

КАМ’ЯНЕЦЬ-ПОДІЛЬСЬКОГО  РАЙОНУ  ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ  ОБЛАСТІ

VIІI  скликання

 

ПРОЄКТ РІШЕННЯ

 

ТРИДЦЯТЬ ТРЕТЬОЇ ПОЗАЧЕРГОВОЇ  СЕСІЇ СЕЛИЩНОЇ  РАДИ

 

 26 квітня 2023 р.                                              Смотрич                                   № -33 /2023

 

Про передачу земельної ділянки в користування на умовах оренди

 

         Відповідно до статтей 12, 93, 96, 122, 123, 124 Земельного кодексу  України, статті 26 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні”, Закону України «Про оренду землі», розглянувши клопотання АТ «Хмельницькобленерго» про передачу земельної ділянки в користування на умовах оренди, розташованої за межами населеного пункту смт. Смотрич, Смотрицької об’єднаної територіальної громади, для розміщення, будівництва, експлуатації та обслуговування будівель і споруд об’єктів передачі електричної енергії (для обслуговування ПС-35кВ), площею 0,1100 га із земель комунальної власності, селищна рада

ВИРІШИЛА:

1. Передати земельну ділянку, яка розташована за межами населеного пункту смт. Смотрич, Смотрицької об’єднаної територіальної громади площею 0,1100 га за рахунок земель комунальної власності, вид угідь – землі промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики, оборони та іншого призначення кадастровий номер 6821855700:05:002:0539 в оренду терміном на 49 (сорок дев’ять) років для розміщення, будівництва, експлуатації та обслуговування будівель і споруд об’єктів передачі електричної енергії (для обслуговування ПС-35кВ,) з розміром орендної плати 12% від нормативної грошової оцінки земельної ділянки.

2. Зобов’язати орендаря АТ «Хмельницькобленерго» протягом шести місяців з моменту укладення договору оренди земельної ділянки виготовити та затвердити у відповідному органі місцевого самоврядування технічну документацію з нормативної грошової оцінки земельної ділянки.

3. Встановити, що нарахування орендної плати, яку буде сплачувати орендар починається з моменту підписання договору оренди.

4. Уповноважити селищного голову Ялоху Ігоря Станіславовича в установленому порядку відповідно до законодавства укласти договір оренди земельної ділянки із АТ «Хмельницькобленерго» на умовах, визначених в п.1, п.2.

5. АТ «Хмельницькобленерго» забезпечити використання зазначеної земельної ділянки відповідно до її цільового призначення та умов договору оренди.

6. АТ «Хмельницькобленерго» здійснити державну реєстрацію права оренди на земельну ділянку 0,1100 га, кадастровий номер 6821855700:05:002:0539, розташованої за межами населеного пункту смт. Смотрич, Смотрицької об’єднаної територіальної громади, для розміщення, будівництва, експлуатації та обслуговування будівель і споруд об’єктів передачі електричної енергії (для обслуговування ПС-35кВ), відповідно до Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень».

8. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію з питань містобудування, будівництва, агропромислового комплексу, земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища (голова комісії Масловська М.).

 

 

Селищний голова                                                                    Ігор ЯЛОХА