Проєкт рішення селищної ради №бн «Про затвердження Програми забезпечення перебування внутрішньо переміщених осіб на території Смотрицької селищної ради на 2024 рік»

  • 23
Скликання: VIII
Сесія / комісія: 39
Тип документу: Проєкт рішення селищної ради
Дата: 08.12.2023
Автор: Бавровська Л.В.
Номер документу: б\н
Назва документу: Про затвердження Програми забезпечення перебування внутрішньо переміщених осіб на території Смотрицької селищної ради на 2024 рік

СМОТРИЦЬКА  СЕЛИЩНА РАДА

КАМ ‘ЯНЕЦЬ -ПОДІЛЬСЬКОГО  РАЙОНУ  ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ  ОБЛАСТІ

VIІI  скликання

 

ПРОЄКТ  РІШЕННЯ

ТРИДЦЯТЬ  ДЕВ’ЯТОЇ  ПОЗАЧЕРГОВОЇ  СЕСІЇ  СЕЛИЩНОЇ  РАДИ

  2023р.                                                           Смотрич                                    №00-39/202

 

Про  затвердження   Програми

забезпечення  перебування  внутрішньо

переміщених осіб на  території

Смотрицької селищної ради

на 2024 рік

 

 

 

                      Відповідно до ст. 85 Бюджетного кодексу України та керуючись  статтями  26,  59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,  Закону України «Про правовий режим воєнного стану», Указу Президента України  від   24.02.2022 року  № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні», постанови  Кабінету     Міністрів України від 11.03.2022 №252 «Деякі питання формування та виконання місцевих бюджетів у період воєнного стану», з метою забезпечення задоволення потреб цивільного населення, які евакуйовані/вивезені/переміщенні із місцевості, де ведуться бойові дії та небезпечних територій у безпечні місця, їх перевезення, розміщення у приватних та комунальних закладах (будівлях), оплата інших заходів на підтримку цивільного населення в умовах воєнного стану з дотриманням прав, свобод та законних інтересів таких осіб, селищна рада

 

ВИРІШИЛА:

 

1. Затвердити   Програму  забезпечення  перебування  внутрішньо переміщених осіб на  території  Смотрицької селищної ради  на 2024 рік ( додається).

 2. Відділу фінансів виконавчого комітету селищної ради забезпечити фінансування заходів, передбачених на реалізацію   Програми забезпечення  перебування  внутрішньо

переміщених осіб на  території  Смотрицької селищної ради  на 2024 рік, виходячи із загального обсягу видатків на відповідні роки.

3. Контроль за виконанням  даного  рішення   покласти  на постійну комісію  з  питань  планування, фінансів, бюджету  та  соціально-економічного розвитку (голова  комісії Йосип Бомк ) .

 

Селищний голова                                                                                                     Ігор ЯЛОХА     

 

         ЗАТВЕРДЖЕНО  

                     Рішенням тридцять  дев’ятої позачергової

сесії селищної ради VIII скликання

                                                                                               від 08.12.2023 року  №00-39/2023

 

                                                                                                                  

Програма

забезпечення перебування внутрішньо переміщених осіб на території Смотрицької селищної ради на 2024 рік.

 

Смотрич

2023

ПАСПОРТ ПРОГРАМИ

 

1.1

Ініціатор розроблення Програми

Смотрицька селищна рада

22.

Розробник Програми

Смотрицька селищна рада

33

Відповідальний виконавець Програми

Смотрицька селищна рада

44

Учасники Програми

Смотрицька селищна рада

55

Термін реалізації Програми

2024 рік

66

Джерело фінансування Програми

Державний бюджет, селищний бюджет та інші джерела, не заборонені законодавством

67

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми

60000,00 грн.

 

 

Вступ

 

Програма  забезпечення перебування  внутрішньо  переміщених  осіб  на  території Смотрицької селищної ради  розроблено відповідно до Конституції України, Указу Президента України “Про введення воєнного стану в Україні”, Закону України “Про затвердження Указу Президента  України “Про введення воєнного стану в Україні”.

Підставою для розроблення Програми є необхідність забезпечення перебування внутрішньо переміщених осіб на території Смотрицької  територіальної громади у 2024 році, в тому числі в комунальних та приватних закладах. Програма визначає мету і завдання, конкретизує перелік основних напрямів і заходів з реалізації стратегічних завдань, прогнозовані обсяги фінансового забезпечення з обґрунтуванням ресурсних потреб.   Програма може доповнюватися (змінюватися) в установленому чинним законодавством порядку та взаємодіяти з іншими програмами. Програму  розроблено як місцеву програму соціального захисту окремих категорій громадян, для чого буде застосовуватись КПКМБ 0113230 «Видатки, пов’язані з наданням підтримки  внутрішньо переміщеним та/або евакуйованим особам у зв’язку із введенням воєнного стану в Україні». Завдання: зниження соціальної напруги серед цивільного населення.

 

Визначення проблеми, на розв’язання якої спрямована Програма

 

Програма спрямована на вирішення питань щодо забезпечення перебування внутрішньо переміщених осіб на території Смотрицької  територіальної громади у 2024 році.

 

Мета Програми

Метою Програми є забезпечення задоволення потреб цивільного населення, які евакуйовані/вивезені/переміщенні із місцевості, де ведуться бойові дії, та небезпечних територій у безпечні місця, їх перевезення, розміщення у приватних та комунальних закладах (будівлях), оплата інших заходів на підтримку цивільного населення в умовах воєнного стану з дотриманням прав, свобод та законних інтересів таких осіб.

 

Обґрунтування шляхів і засобів розв’язання проблеми,

обсягівта джерел фінансування, строки  виконання Програми

 

Вирішенням зазначеної  мети  Програми є забезпечення фінансовими та матеріально-технічними ресурсами для створення належних умов щодо переміщення, проживання та забезпечення інших потреб цивільного населення в умовах воєнного часу.

Фінансування Програми здійснюється за рахунок коштів бюджету Смотрицької селищної ради за відповідним напрямком та інших джерел фінансування, не заборонених законодавством України. Конкретний розмір фінансових показників Програми визначається відповідним рішенням  Смотрицької селищної ради на відповідний бюджетний рік (60000,00 грн.).

 Програма  може  коригуватись  виходячи  з  фінансових  можливостей       селищного бюджету.

Термін дії Програми: 2024 рік.

 

Координація та контроль за виконанням Програми

 

Головним розпорядником коштів за Програмою виступає Смотрицька селищна рада.

 

Очікувані результати від виконання Програми

Реалізація Програми забезпечить поліпшення  стану соціальної захищеності цивільного населення, яке проживає/тимчасово перебуває на території Смотрицької селищної ради та дасть змогу створити безпечні умови життя і здоров’я внутрішньо переміщених та/або евакуйованих осіб, належні умови для їх проживанняв тимчасових пунктах проживання та місцях тимчасового перебування.

 

Перелік заходів Програми

 

№ п/п

 

Назва напрямку програми (пріоритетні завдання)

Заходи Програми

Термін виконання

 

 

Виконавці

Джерела фінансу-

вання

Очікуваний результат

1

Евакуація/вивезення/ переміщення цивільного населення із місцевості, де ведуться бойові дії, та небезпечних територій у безпечні місця

Оплата транспортних послуг

2024

Смотрицька селищна рада

Селищний і державний бюджети, інші джерела фінансування, не заборонені законодав-ством

Забезпечення переміщення цивільного населення із місць проведення бойових дій у громаду

Закупівля паливно-мастильних матеріалів

2024

Оплата ремонту транспорту та закупівлі запчастин

2024

2

Забезпечення перебування внутрішньо переміщених осіб у комунальних та приватних закладах/будинках

Облаштування місць розміщення громадян:

-закупівля необхідної побутової техніки, опалювального, сантехнічного та кухонного обладнання, постільних речей, будівельних матеріалів та матеріалів для облаштування місць тимчасового перебування ВПО

-придбання твердого палива у разі потреби внутрішньо переміщених осіб

-придбання бензокіс ,  бензопил та альтернативне джерело живлення (генератор) для облаштування місць тимчасового перебування ВПО

-поточний ремонт 2-3 кімнат в будівлі, яка визначена для розміщення ВПО (приміщення Рудської гімназії Рудський старостат, с. Рудка, вул. Сонячна, 7А)

2024

Смотрицька селищна рада

Селищний і державний бюджети, інші джерела фінансування, не заборонені законодав-ством

Забезпечення облаштування місць перебування цивільного населення, переміщеного із зони бойових дій, оплата комунальних послуг, харчування та медикаментів тощо

Забезпечення безоплатного харчування (закупівля продуктів харчування та питної води)

2024

Забезпечення медикаментами та засобами гігієни, миючими та дезінфікуючими засобами

2024

Оплата комунальних послуг та енергоносіїв

2024

Надання гуманітарної допомоги (одяг, взуття) для забезпечення перебування внутрішньо переміщених осіб

2024

 

 

 

Секретар  селищної ради                                                   Людмила БАВРОВСЬКА