День Козацтва у Смотрицькій бібліотеці

  • 766

День захисника України – свято не тільки військових.

 Це свято нескорених, свідомих громадян, які вболівають за долю нашої країни, день усіх небайдужих, які своєю професійною діяльністю, сумлінною працею, волонтерською роботою забезпечують Україні захист – економічний, гуманітарний, інформаційний.

День Українського козацтва — це данина пам’яті всім козакам, які зробили величезний внесок у формування української народності та досягнення Україною своєї незалежності. Саме виникнення козацтва допомогло консолідувати українців у боротьбі проти численних ворогів, які в XV-XVII століттях неодноразово намагалися завоювати українські землі.

 До відзначення дня козацтва у Смотрицький бібліотеці влаштована книжкова експозиція «Мужність і відвага крізь роки» та проведено захід «І не буде переводу козацькому роду».

Справжніми козаками і козачками відчули себе під час заходу хлопчики та дівчатка 2Б класу Смотрицького ліцею, які були безпосередніми учасниками заходу.

 Ігри, цікаві конкурси не залишили байдужим нікого.  Окрім подарунків, всі присутні на заході одержали безліч цікавої та корисної інформації про життя, побут козаків та про історію свята.