За втручання Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури збільшено розмір орендної плати за використання землі

  • 560

За втручання Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури збільшено розмір орендної плати за використання землі
 

Місцевою прокуратурою активно вживаються заходи щодо приведення у відповідність до вимог закону розміру орендної плати за використання суб’єктами господарювання земель сільськогосподарського призначення.

За результатом проведеної роботи встановлено, що на підставі Наказів ГУ Держгеокадастру у Хмельницькій області у 2013 та 2018 роках місцевим фермерам в оренду надано 33 га землі, розташованої на території Дунаєвецької міської ради.

За використання земельних ділянок підприємці сплачували визначену договорами орендну плату в розмірі 59 тис грн у рік.

Водночас, оскільки нормативна грошова оцінка землі змінилась, відповідно до вимог податкового та земельного законодавства розмір плати за землю цієї категорії тепер має бути значно більшим.

У зв’язку із цим, Кам’янець-Подільська місцева прокуратура звернулась до міської  ради з листами про усунення виявлених порушень та внесення змін до договорів оренди.

На виконання вимог прокуратури укладено додаткові угоди, у яких вказано чинну нормативну грошову оцінку, яка на сьогодні становить більше ніж 1,54 млн грн, та розмір орендної плати приведено у відповідність до вимог законодавства.

Відтак, за втручання органів прокуратури річний розмір орендної плати за використання цієї ділянки збільшено до 156 тис грн.