Епідситуація щодо грипу, ГРВІ та COVID-19 у Хмельницькій області!

  • 216

Епідситуація щодо грипу, ГРВІ та COVID-19

у Хмельницькій області!

 

                На 52 тижні минулого року (з 26.12 до 01.01.2023р) захворюваність на грипу, ГРВІ та COVID-19 зменшилась в порівнянні з попереднім тижнем на 2 тисячі – з 9465 до 7462. Показник захворюваності на 100 тис. населення є нижчим порогового рівння на 5,8%. Половину із захворівши складають діти. Госпіталізації потребували 3,8% осіб, котрі звернулися за медичною допомогою з приводу захворювання.

             З початком епідсезону щеплення проти грипу отримали 4093 особи з груп медичного та епідемічного ризиків.  

               За даними Дунаєвецького відділення Камянець-Подільського районного відділу ДУ «Хмельницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» на підпорядкованій  території зареєстровано 306 хворих  (на  73 випадків менше, ніж тижнем раніше). Серед захворівши – 163 дитини. Щеплення проти грипу отримали 30 осіб з груп медичного та епідемічного ризиків.   

Розподіл захворюваності по громадах:

- Дунаєвецька ОТГ – захворіло 219 осіб з них 54,3 % діти

- Новодунаєвецька ОТГ – захворіло 68 осіб з них 45,6 % діти

- Маківська ОТГ – захворіло 14 осіб з них 71,4 % діти

- Смотрицька ОТГ – захворіло 5 осіб з них 60,0 % діти

              Закликаємо співгромадян дбати про здоров′я своє та близьких, не забувати про важливість профілактики поширення інфекційних хвороб. Погодні умови та підступні дії ворогів можуть призвести до переохолодження, підвищення захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції, грип, COVID-19. Тому, щоб уникнути розповсюдження зазначених хвороб, дотримуйтеся соціальної дистанції, ретельно мийте руки, використовуйте дезінфекційні засоби та засоби індивідуального захисту – маски та респіратори у людних місцях та громадському транспорті. Якщо ж з′явилися симптоми хвороби – не займайтеся самолікуванням та невідкладно зверніться до свого сімейного лікаря.

                Будьте здорові та не хворійте!