Прокуратура Дунаєвецького району повідомляє

  • 120

Прокуратура Дунаєвецького району повідомляє

За принципової позиції Кам’янець-Подільської окружної прокуратури скасовано вирок Кам’янець-Подільського міськрайонного суду Хмельницької області від 27.02.2020 року у кримінальному провадженні за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому тяжке тілесне ушкодження (ч. 2 ст. 286 КК України).

За результатами судового розгляду, суд першої інстанції у лютому 2020 року ухвалив виправдувальний вирок, у зв’язку з не доведеністю, що в діянні обвинуваченого є склад кримінального правопорушення.

Вважаючи висновки суду такими, що не ґрунтуються на матеріалах кримінального провадження, а прийняте рішення таким, що ухвалене з істотними порушеннями вимог кримінального процесуального і кримінального законодавства, прокурором внесено апеляційну скаргу.

Переглядаючи судове рішення у вказаному кримінальному провадженні, Хмельницький апеляційний суд погодився із доводами прокурора щодо недотримання судом першої інстанції вимог КПК України та щодо неправильного застосуванням судом закону України про кримінальну відповідальність, за результатами чого задоволив апеляційну скаргу прокурора.

Обвинуваченого визнано винуватим і призначено покарання за ч. 2 ст. 286 КК України у виді 3 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортним засобом на строк 2 роки зі звільненням від відбування основного покарання і встановленням іспитового строку 1 рік.