Кам’янець-Подільська окружна прокуратура домоглась повернення до бюджету місцевої ради шкоди, заподіяної навколишньому природному середовищу

  • 72

Кам’янець-Подільська окружна прокуратура домоглась повернення до бюджету місцевої ради шкоди, заподіяної навколишньому природному середовищу

Дунаєвецьким районним судом Хмельницької області задоволено позовну заяву Кам’янець-Подільської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області та органу місцевого самоврядування про стягнення з винуватої особи шкоди, заподіяної навколишньому природному середовищу на суму близько 30 тис. грн.

Встановлено, що у липні минулого року місцевий житель, перебуваючи на околиці одного з населених пунктів Кам’янець-Подільського району здійснив незаконну порубку 35 дерев.

Так, постановою державного інспектора з охорони навколишнього природного середовища Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області вищевказаного громадянина визнано винуватим у вчиненні адміністративного правопорушення, накладеного адміністративне стягнення та нараховано суму заподіяних збитків, які підлягають відшкодуванню.

Однак, у добровільному порядку шкоду, заподіяну навколишньому природному середовищу місцевим жителем не відшкодовано.

Враховуючи наведене, окружна прокуратура за вказаним фактом звернулася до суду й за наслідками судового розгляду з громадянина буде стягнуто близько 30 тисяч гривень до бюджету територіальної громади.

Інші новини

Всі новини