Учасники бойових дій та особи з інвалідністю внаслідок війни можуть безкоштовно пройти навчання та змінити кваліфікацію

  • 91

Пресреліз

 

Учасники бойових дій та особи з інвалідністю внаслідок війни можуть безкоштовно пройти навчання та змінити кваліфікацію

Нещодавно Уряд запровадив пілотну програму безкоштовної професійно-технічної освіти для учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни. Ця програма сприятиме підвищенню конкурентоспроможності на ринку праці і подальшому працевлаштуванню цієї категорії громадян.

Професійне навчання здійснюється в закладах професійної (професійно-технічної) освіти Державної служби зайнятості шляхом первинної професійної підготовки, перепідготовки, підвищення кваліфікації, у тому числі на курсах цільового призначення.

 

Для проходження навчання необхідно подати наступні документи:

  •  заяву; 
  • документ, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України або спеціальний статус особи;
  • посвідчення учасника бойових дій або посвідчення особи з інвалідністю внаслідок війни;
  • документ про професійну (професійно-технічну) чи фахову передвищу, чи вищу освіту, атестат або дублікати таких документів, або єДокумент про освіту (за наявності);
  • документ, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків (ідентифікаційний код);
  • особи з інвалідністю внаслідок війни подають, також, копію довідки до акта огляду МСЕК та індивідуальну програму реабілітації.

 

СПОСОБИ ПОДАЧІ

  1. у паперовій формі - особисто до центру зайнятості;
  2. в електронній формі - шляхом заповнення онлайн-заяви на сайті ДЦЗ та подання її разом з електронними копіями документів з накладенням електронного підпису.

Порядок реалізації експериментального проєкту з організації навчання учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни в закладах професійної (професійно-технічної) освіти Державної служби зайнятості.

            Перелік ліцензованих професій для учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни.

            Освітні програми для організації навчання для учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни.

Консультації щодо професійного навчання за телефонами: (044)244-94-27; (096)045-60-10. Телеграм-чат «Підтримка ДСЗ Хмельницький».

 

 

 

 

Відділ організаційно-інформаційної роботи Хмельницького обласного центру зайнятості, пров. Шевченка,10,  м.Хмельницький, Україна, 29000, (093)027-05-11, khm-ocz@kmocz.gov.ua.