Обгрунтування закупівлі овочів
СМОТРИЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА
ОБҐРУНТУВАННЯ
технічних та якісних характеристик , розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі:
Цибуля ріпчаста свіжа, вищого товарного сорту, від 5 см, ДСТУ 3234, 1 кг; Капуста білоголова свіжа, пізньостигла, першого товарного сорту, ДСТУ 7037, 1 кг; Буряк столовий першого товарного сорту, 5-10 см, ДСТУ 7033, 1 кг; Морква свіжа, першого товарного сорту, ДСТУ 7035, 1 кг; Яблука свіжі, пізньостиглі, першого товарного сорту, ДСТУ 8133, 1 кг; Банани свіжі, ґатунок другий, світло-зелені, від 14 см, діаметр плоду не більше 4 см, 1 кг; Апельсини свіжі, діаметр плоду не менше 5 см, 1 кг за ДК 021:2015 Єдиного закупівельного словника 03220000-9 - Овочі, фрукти та горіхи
(оприлюднюється на виконання постанови Кабміну № 710 від 11.10.2016 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))
Найменування замовника: СМОТРИЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА
Місцезнаходження замовника: 32423, Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район, смт. Смотрич, вул. Героїв Небесної сотні 8Ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань: 41599050
Категорія замовника: Юридична особа, яка забезпечує потреби держави або територіальної громади (відповідно до п.3 ч.1 ст.2 Закону України « Про публічні закупівлі»
Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі і частин предмета закупівлі: Цибуля ріпчаста свіжа, вищого товарного сорту, від 5 см, ДСТУ 3234, 1 кг; Капуста білоголова свіжа, пізньостигла, першого товарного сорту, ДСТУ 7037, 1 кг; Буряк столовий першого товарного сорту, 5-10 см, ДСТУ 7033, 1 кг; Морква свіжа, першого товарного сорту, ДСТУ 7035, 1 кг; Яблука свіжі, пізньостиглі, першого товарного сорту, ДСТУ 8133, 1 кг; Банани свіжі, ґатунок другий, світло-зелені, від 14 см, діаметр плоду не більше 4 см, 1 кг; Апельсини свіжі, діаметр плоду не менше 5 см, 1 кг за ДК 021:2015 Єдиного закупівельного словника 03220000-9 - Овочі, фрукти та горіхи
Вид та ідентифікатор процедури закупівлі: Запит ціни пропозиції , UA-2024-02-07-008104-a
Очікувана вартість та обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі: 83 800,00 грн. Визначення очікуваної вартості предмета закупівлі обумовлене аналізом по навчальних закладах ( ліцеям, гімназіям, дошкільним закладам освіти) залишків продуктів харчування, використанням овочів та фруктів по нормам харчування , збільшенням кількості дітей пільгових категорій та згідно з діючими ринковими цінами.
Розмір бюджетного призначення: 83 800,00 грн з ПДВ згідно з кошторисом.
Загальна вартість згідно процедури Запит (ціни) пропозицій 75 200,00 грн
Розрахунок потреби на овочі та фрукти на І півріччя 2024 року підтверджений розрахунками спеціаліста фінансового відділу, клопотанням начальника відділу освіти, виходячи з основних виробничих показників:
— фактичних видатків на харчування у 2023 році ;
— забезпечення суворого режиму економії бюджетних коштів у плановому періоді;
— забезпечення в планових обсягах кошторису можливості здійснення відповідних видатків на харчування (зокрема на овочі та фрукти) з бюджету протягом бюджетного періоду.
Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі:
Термін постачання – з періоду укладання договору по 30.06. 2024 р.
Технічні, якісні характеристики предмета закупівлі повинні відповідати наступним вимогам:
Технічні, якісні та кількісні характеристики предмета закупівлі
Місце поставки товару: |
Україна, Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район, навчальні заклади (ліцеї, гімназії , дошкільні заклади освіти).
Найменування товару: Цибуля ріпчаста свіжа, вищого товарного сорту, від 5 см, ДСТУ 3234, 1 кг; Капуста білоголова свіжа, пізньостигла, першого товарного сорту, ДСТУ 7037, 1 кг; Буряк столовий першого товарного сорту, 5-10 см, ДСТУ 7033, 1 кг; Морква свіжа, першого товарного сорту, ДСТУ 7035, 1 кг; Яблука свіжі, пізньостиглі, першого товарного сорту, ДСТУ 8133, 1 кг; Банани свіжі, ґатунок другий, світло-зелені, від 14 см, діаметр плоду не більше 4 см, 1 кг; Апельсини свіжі, діаметр плоду не менше 5 см, 1 кг за ДК 021:2015 Єдиного закупівельного словника 03220000-9 - Овочі, фрукти та горіхи
Цибуля ріпчаста свіжа, вищого товарного сорту, від 5 см, ДСТУ 3234, 1 кг. Цибуля ріпчаста має бути свіжою, зрілою, здоровою, чистою, цілою, вирощеною в природніх умовах, без перевищеного вмісту хімічних речовин, сухою, не порослою з сухим зовнішнім цибульним лушпинням. Форма і колір повинні відповідати ботанічному сорту. Без ГМО. Розмір – від 5 см в діаметрі. Якість згідно ДСТУ 3234. Всього: 300 кг. Фасування: мішки, сітки. Пакувальні матеріали повинні забезпечувати зберігання продукту під час його транспортування та бути міцними.
Капуста білоголова свіжа, пізньостигла, першого товарного сорту, ДСТУ 7037, 1 кг. Капуста білоголова свіжа, вирощена в природніх умовах, без перевищеного вмісту хімічних речовин. Головки свіжі, цілі, здорові, чисті, цілком сформовані, непророслі з щільною або менш щільною структурою типовою для ботанічного сорту, без стороннього запаху і присмаку, не ушкодженні сільськогосподарськими шкідниками. Без ГМО. Якість згідно ДСТУ 7037. Всього: 400 кг. Фасування: мішки, сітки. Пакувальні матеріали повинні забезпечувати зберігання продукту під час його транспортування та бути міцними.
Буряк столовий першого товарного сорту, 5-10 см, ДСТУ 7033, 1 кг. Коренеплоди повинні бути свіжими, цілими, чистими, не зів’ялими, не тріснутими, без пошкоджень, не уражені хворобами, без зайвої зовнішньої вологи, типовими для ботанічного сорту за формою і забарвленням, з довжиною залишених черешків не більше ніж 2,0 см або обрізаних врівень з плечиками коренеплоду. Допустимі коренеплоди з надламаними корінцями, коренеплоди з відхилами за формою, але не потворні, із зарубцьованими тріщинками (біля головки коренеплоду), які не спотворюють його форму. Запах і смак повинен бути властивим даному ботанічному сорту, без стороннього запаху і присмаку. М’якуш соковитий, темно-червоний різних відтінків залежно від особливостей ботанічного сорту. Якість згідно ДСТУ 7033. Всього: 300 кг. Фасування: мішки, сітки. Пакувальні матеріали повинні забезпечувати зберігання продукту під час його транспортування та бути міцними
Морква свіжа першого товарного сорту, ДСТУ 7035, 1 кг. Морква має бути свіжою, столовою, вирощеною в природних умовах, без перевищеного. вмісту хімічних речовин, свіжа, чиста, здорова, щільна достатньої зрілості, типова для ботанічного сорту формою і кольором, без ознак гнилі, без сторонніх запахів, механічного пошкодження та пошкодження шкідниками. Якість згідно ДСТУ 7035. Всього: 300 кг. Фасування: мішки, сітки. Пакувальні матеріали повинні забезпечувати зберігання продукту під час його транспортування та бути міцними.
Яблука свіжі, пізньостиглі, першого товарного сорту, ДСТУ 8133, 1 кг. Яблука мають бути свіжими, вирощеними в природних умовах, без перевищеного. вмісту хімічних речовин, чисті, здорові, типові для ботанічного сорту формою і кольором, без ознак гнилі, без сторонніх запахів, механічного пошкодження та пошкодження шкідниками. Якість згідно ДСТУ 8133. Всього: 340 кг. Яблука повинні бути розфасовані в тару, яка має бути чиста, суха, міцна, без сторонніх запахів та повинна бути дозволеною до використання центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров’я України, забезпечувати збереження продукції під час транспортування і зберігання.
Апельсини свіжі, діаметр плоду не менше 5 см, 1 кг. Апельсини мають бути свіжими, вирощеними в природних умовах, без перевищеного. вмісту хімічних речовин, чисті, здорові, типові для ботанічного сорту формою і кольором, без ознак гнилі, без сторонніх запахів, механічного пошкодження та пошкодження шкідниками. Всього 340 кг. Апельсини повинні бути розфасовані в тару, яка має бути чиста, суха, міцна, без сторонніх запахів та повинна бути дозволеною до використання центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров’я України, забезпечувати збереження продукції під час транспортування і зберігання.
Банани свіжі, ґатунок другий, світло-зелені, від 14 см, 1 кг. Банани мають бути свіжими, вирощеними в природних умовах, без перевищеного. вмісту хімічних речовин, чисті, здорові, типові для ботанічного сорту формою і кольором, без ознак гнилі, без сторонніх запахів, механічного пошкодження та пошкодження шкідниками. Всього 340 кг. Банани повинні бути розфасовані в тару, яка має бути чиста, суха, міцна, без сторонніх запахів та повинна бути дозволеною до використання центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров’я України, забезпечувати збереження продукції під час транспортування і зберігання.
Уповноважена особа Наталія КИСЕЛЮК