Смотрицька громада попрощалась із полеглим захисником Дмитром Швецем.

  • 34

Смотрицька громада попрощалась із полеглим захисником Дмитром Швецем.

 

Фото без опису

 

Жорстока війна щоденно забирає життя, руйнує людські долі, лишає глибокі рани на душі кожного українця… 

Днями із глибоким сумом ми повідомляли про загибель захисника із села Лисогірка Дмитра Швеця, а сьогодні Героя проводжали в останню дорогу. 

Швець Дмитро Петрович народився 7 червня 1977 року в селі Великий Карабчиїв Городоцького району Хмельницької області. Згодом батьки переїхали у село Чапаївка, Миколаївської області, Березанського району.

З 1984 по 1993 рік навчався у Чапаївській ЗОШ І-ІІІ ступенів.

У 1995 вступив до лав Збройних Сил на строкову службу, а повернувшись з неї переїхав у село Лисогірка. Вступив до Балинського ПВУ №36, після закінчення, працював в колгоспі «Ідеал» на різних роботах. Створив сім’ю, разом з дружиною Оксаною виховали троє дітей – Дмитра, Василя та Діану.

Сини, як і батько, стали на захисті Держави. Донька навчається.

У 2015 році Дмитро Петрович пішов в АТО, в 2016 – повернувся додому, а 26 лютого 2022 року став на захист цілісності України. Служив солдатом, навідником кулеметного взводу військової частини А0221. Захищаючи незалежність України, виявив стійкість і мужність у бою за нашу Батьківщину, загинув

29 лютого 2024 року внаслідок штурмових дій ворога поблизу села Терни Донецької області.

У знак шани і вдячності, місцеві мешканці зустрічали Дмитра навколішки, встеляючи квітами його останній шлях додому у село Лисогірка. Спочатку з Героєм попрощалися у його рідній  оселі, а потім відбувся чин похорону у храмі. Поховали захисника на місцевому кладовищі.

Світла пам'ять воїну Дмитрові! Рідним сили пережити цю важку і непоправну втрату!

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису