Виконком рішення №29 «Про стан роботи зі зверненнями громадян які надійшли до селищної ради за І квартал 2024 року»

  • 21
Тип документу: Виконком рішення
Дата: 28.03.2024
Автор: Бавровська Л.В.
Номер документу: 29
Назва документу: Про стан роботи зі зверненнями громадян які надійшли до селищної ради за І квартал 2024 року

СМОТРИЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА

КАМ’ЯНЕЦЬ-ПОДІЛЬСЬКОГО  РАЙОНУ  ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ  ОБЛАСТІ

 

ВИКОНАВЧИЙ  КОМІТЕТ

   

  РІШЕННЯ

 

 28  березня 2024 р.                                        Смотрич                                                          № 29

 

Про стан  роботи зі

зверненнями  громадян

які надійшли  до  селищної  ради

за І квартал 2024 року

 

         Керуючись підпунктом 1, пункту «б» частини 1 статті 38 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», на виконання Указу Президента України від 07.02.2008 № 109/2008 «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів  місцевого самоврядування», заслухавши та обговоривши інформацію секретаря виконавчого комітету Бавровської Л.В. про стан роботи зі зверненнями громадян, які надійшли до селищної  ради за  І  квартал 2024  року, виконавчий комітет   селищної ради

 

ВИРІШИВ:

 

1. Інформацію «Про підсумки роботи зі зверненнями громадян, які надійшли до  селищної ради за   І квартал 2024 року» взяти до відома (додається).

2. Керівникам комунальних підприємств, установ та закладів селищної ради вжити заходи щодо своєчасного та якісного розгляду звернень громадян, уважного ставлення до вирішення проблем, з якими вони звертаються, вирішення заяв і скарг найменш соціально захищених категорій громадян.

3. Працівникам виконавчого комітету своєчасно та якісно розглядати звернення громадян. При неможливості вирішення проблем, з якими вони звертаються, у встановлені терміни повідомляти заявника щодо термінів вирішення питань, порушених у зверненні.

4. Для активізації роботи із зверненнями громадян вживати додаткові заходи:

4.1. регулярно узагальнювати та аналізувати кількість і зміст звернень. За результатами домагатися усунення причин, що породжують обґрунтовані скарги у вищі державні установи;

4.2. посилити персональну відповідальність керівників установ, підприємств та закладів за стан роботи зі зверненнями громадян;

4.3. забезпечити встановлення дієвого контролю за повним об’єктивним і кваліфікованим розглядом звернень, додержанням встановлених законодавством термінів та наданням відповіді заявникам;

4.4. притягати до відповідальності посадових осіб за неналежне виконання вимог Закону України «Про звернення громадян».

5. Контроль за виконанням цього рішення покласти на секретаря) виконавчого комітету  селищної ради Людмилу Бавровську.

 

 

Селищний  голова                                                                                                   Ігор  ЯЛОХА

 

 

Додаток

до рішення виконавчого

комітету

від 28.03.2024 р. №29

 

ІНФОРМАЦІЯ

про підсумки роботи зі зверненнями громадян, які надійшли

до селищної  ради за І квартал 2024 року

 

Протягом   І кварталу  2024 року робота із зверненнями громадян у виконавчому комітеті Смотрицької   селищної  ради була направлена на виконання Закону України «Про звернення громадян», Указу Президента України від 7 лютого 2008 року № 109/2008 «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування». Для забезпечення своєчасного та якісного розгляду заяв, скарг та пропозицій громадян, оперативного вирішення порушених в них питань були забезпечені певні заходи щодо системної роботи зі зверненнями громадян, як пріоритетного напрямку діяльності органів місцевого самоврядування.

На виконання вимог вищезазначеного законодавства у виконавчому комітеті  селищної ради затверджено графіки особистого прийому громадян керівництвом селищної ради; виїзних прийомів  селищним головою в старостинських округах.

Інформація розміщена на сайті   селищної ради в розділі звернення громадян.

За  І квартал 2024 року до виконавчого комітету селищної ради надійшло 253 звернень, в  тому числі  144 письмових  звернень . На усному  прийомі  в  селищного   голови  було  54 особи  , секретаря  10 осіб;  старост старостинських округів 45 осіб.  В основному піднімались   питання  соціального   захисту населення, що стосуються внутрішньо переміщених осіб  та  надання  матеріальної  допомогита  земельні  питання  Всі  питання  які  піднімались у  зверненнях  були вирішені   своєчасно  та у  повному обсязі.

Через вторгнення рф на територію України та обмеженість фінансування не всі питання, з якими звертались заявники, можливо було вирішити одразу, особливо ті, що стосуються надання  матеріальної  допомоги на  дороговартісне  лікування.

За загальними підсумками розгляду звернень у І кварталі  2024 року: вирішено по сутті  253, серед яких: задоволено – 200, роз’яснено - 43 заяви,  10 - відправлено за належністю в інші організації та установи згідно з чинним законодавством України.

Відповідно до Класифікатора звернень громадян звернення розподіляються так:

за формою надходження:

поштою – 57,0 %;

на особистих прийомах – 43 ,0%;

за ознакою надходження:

первинні – 100 %

повторні – ----- %

за видами:

заяви – 100 %.

скарги –------ %

за статтю авторів звернень:

чоловіча – 61 %;

жіноча – 39 %.

за суб’єктом:

- індивідуальні – 99,3 %

- колективні – 0,7 %.

Аналіз статистичних даних за соціальним станом заявників свідчить, що найбільше звернень надійшло від пенсіонерів, людей з інвалідністю, військовослужбовців, внутрішньо-переміщених осіб, ветеранів праці.

Проводиться роз’яснювальна робота з громадянами, які звертаються до виконавчого комітету селищної ради, щодо шляхів вирішення порушених ними питань.

Питання забезпечення реалізації громадянами конституційного права на звернення знаходиться на постійному контролі у виконавчому комітеті Смотрицької  селищної   ради і надалі будуть залишатися пріоритетними в діяльності   Смотрицької   селищної  ради.

Аналіз роботи з  розгляду звернень громадян, що надійшли до виконкому, свідчать про необхідність і надалі не послаблювати увагу з боку посадових осіб виконавчих органів селищної ради до забезпечення виконання вимог Конституції, Законів України «Про звернення громадян», «Про доступ до публічної інформації», Указів Президента України.

 

Секретар виконавчого комітету                                                        Людмила БАВРОВСЬКА