Служба у справах дітей Документи №бн «Документи які подаються до служби у справах дітей при створенні дитячого будинку сімейного типу»

  • 10
Тип документу: Служба у справах дітей Документи
Дата: 11.09.2024
Номер документу: бн
Назва документу: Документи які подаються до служби у справах дітей при створенні дитячого будинку сімейного типу

Кандидати у батьки-вихователі подають до органу, який приймає рішення про створення дитячого будинку сімейного типу, такі документи:

  1. Довідку про склад сім’ї (форма 3);
  2. Копію свідоцтва про шлюб (для подружжя);
  3. довідку про проходження курсу підготовки і рекомендацію центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді щодо включення їх у банк даних про сім’ї потенційних усиновителів, опікунів, піклувальників, прийомних батьків, батьків-вихователів;
  4. копії паспортів;
  5. довідку про доходи за останні шість місяців або копію декларації про доходи, засвідчену в установленому порядку довідку про стан свого здоров’я та осіб, які проживають разом з ними;
  6. письмову згоду всіх повнолітніх членів сім’ї, які проживають разом з кандидатами у батьки-вихователі, якщо останні вирішили створити дитячий будинок сімейного типу на власній житловій площі, засвідчену нотаріально.

Батьки-вихователі в обов’язковому порядку проходять курс підготовки (один раз на два роки), проведення якого забезпечують обласні центри соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за програмою, затвердженою наказом центрального органу виконавчої влади з питань сім’ї, дітей та молоді.
Батьки-вихователі несуть відповідальність за життя, здоров’я, фізичний і психічний розвиток вихованців.
Батьки-вихователі є законними представниками вихованців і захисниками їх прав та інтересів у всіх органах, установах та організаціях без спеціальних на те повноважень.
Батьки-вихователі сприяють усиновленню дітей, які перебувають в дитячому будинку сімейного типу.