Служба у справах дітей Документи №бн «Документи які подаються до служби у справах дітей при створенні прийомної сім’ї»

  • 10
Тип документу: Служба у справах дітей Документи
Дата: 11.09.2024
Номер документу: бн
Назва документу: Документи які подаються до служби у справах дітей при створенні прийомної сім’ї

Особи, які виявили бажання стати прийомними батьками, в обов’язковому порядку мають пройти навчання, організоване обласними центрами соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді із залученням спеціалістів з питань психології, педагогіки, медицини тощо, за програмою, затвердженою Міністерством у справах молоді та спорту.

Кандидати у прийомні батьки подають до служби у справах дітей такі документи:

  1. заява кандидатів у прийомні батьки про утворення прийомної сім’ї;
  2. копії паспортів кандидатів у прийомні батьки;
  3. довідка про склад сім’ї ;
  4. копія свідоцтва про шлюб;
  5. довідка про стан здоров’я кандидатів у прийомні батьки та членів сім’ї, які проживають разом з ними (довідка про відсутність хронічних захворювань, обстеження нарколога, венеролога, психіатра);
  6. довідка про доходи потенційної прийомної сім’ї за останні шість місяців або копія декларації про доходи, засвідчена в установленому порядку
  7. довідка про проходження навчання кандидатів у прийомні батьки
  8. письмова згода всіх повнолітніх членів сім’ї, які проживають разом з кандидатами у прийомні батьки, на утворення прийомної сім’ї, засвідчена нотаріально.

Прийомні батьки є законними представниками прийомних дітей на підприємствах, в установах та організаціях без спеціальних на те повноважень, несуть персональну відповідальність за життя, здоров’я, фізичний і психічний розвиток прийомних дітей. Прийомні батьки сприяють усиновленню дітей, які перебувають в прийомній родині.