Щодо експериментального проекту для дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки

  • 205

Фото без опису

Управління соціального захисту населення  Кам’янець - Подільської райдержадміністрації  просить ознайомити населення громади з наступною інформацією, щодо експериментального проекту для дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 09.05.2023 № 462 «Деякі питання реалізації експериментального проекту з організації оздоровлення і відпочинку дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, в дитячих оздоровчих таборах державних підприємств «Міжнародний дитячий центр «Артек», «Український дитячий центр «Молода гвардія» і в дитячих закладах оздоровлення та відпочинку вищої категорії, що містяться в Державному реєстрі майнових об’єктів оздоровлення та відпочинку дітей та розташовані в карпатському регіоні, за принципом «гроші ходять за дитиною» .

На початку реалізації проєкту фокус допомоги був спрямований на дітей із регіонів, що були в тимчасовій окупації, знаходяться в зоні активних бойових дій чи на кордоні з російською федерацією.

Наразі до постанови внесено зміни, які розширюють дію проекту на дітей з усієї території України, які виховуються в малозабезпеченій родині і належать до таких категорій як дитина з інвалідністю (здатна до самообслуговування), або дитина з багатодітної сім’ї. Відтепер, незалежно від місця проживання такої дитини, її родина отримала право і можливість скористатися державною програмою є-Оздоровлення.

Алгоритм дій батьків по програмі є-Оздоровлення :

  1. Батьки отримують сповіщення через «ДІЮ», або їх повідомлять органи соціального захисту, або вони самостійно перевіряють, чи їхня родина є в переліку отримувачів коштів за посиланням https://rstmo.ioc.gov.ua/mop/e-health
  2. Батькам (або особам, що їх замінюють та мають офіційне підтвердження) необхідно звернутись до Приват Банку відкрити картку е-Оздоровлення
  3. Дочекатися зарахування коштів на карту. На неї будуть зараховані кошти для придбання путівки в наступному місяці з дня відкриття картки. Розмір допомоги: 14 165 грн на кожну дитину. Держава не обмежує кількість дітей з однієї родини, які мають право отримати кошти для придбання путівок.
  4. Після зарахування коштів батьки за власним уподобанням (орієнтуючись на бажані терміни відпочинку, місцерозташування табору, вартість путівки, відгуки про заклад тощо) обирають один з закладів вищої категорії з Державного реєстру майнових об’єктів оздоровлення та відпочинку дітей. Цей заклад має бути включений Національною соціальною сервісною службою до переліку закладів, з якими укладено договір про надання послуг з оздоровлення та відпочинку. Більш детальнішу інформацію про заклади можна дізнатися за наступним посиланням: е-Оздоровлення.  Пошук закладів для власників спеціальних банківських рахунків у розділ «Пошук закладу». Після чого необхідно встановивти позначку навпроти тексту «е-Оздоровлення (для власників спеціальних банківських рахунків)».
  5. В обраному Закладі подати заявку у вкладці «Подати заявку».

Путівку на оздоровлення можна придбати терміном  на 21 календарний день, путівку на відпочинок - на 14 календарних дні.

  1. Зв'язатись за координатами, вказаними на сайті Державного реєстру, із обраним закладом, підтвердити можливість отримання послуги, забронювати путівку.
  2. В узгоджену з закладом дату прибути з дитиною та розрахуватися за путівку отриманою у Приват Банку карткою.

         Кошти необхідно використати протягом трьох місяців з дня їх зарахування. У разі зарахування у жовтні-листопаді, придбати путівку необхідно до 25 грудня, оскільки кошти передбачені на оздоровлення та відпочинок у 2023 році. Невикористані кошти з вашої картки повернуться до державного бюджету.

Коштів, що перераховуються на картку, достатньо для придбання путівки на відпочинок терміном у 14 днів у будь-якому закладі вищої категорії в карпатському регіоні з переліку для вибору. У випадку, якщо вартість путівки на оздоровлення у 21 день більша суму перерахованих коштів, за бажанням, батьки можуть здійснити доплату за рахунок власних коштів. Часткова доплата за рахунок коштів батьків відбувається в будь-який зручний для них спосіб (готівкою, банківською карткою).

Більш детальніша інформація про механізм надання послуги, а також відповіді на найпоширеніші питання, що можуть виникати, можна переглянути на за посиланнями:           https://bit.ly/3otJP3v  

                             https://rstmo.ioc.gov.ua

 

 

Начальник управління                                                   Лариса МАРТИНОВИЧ

 

          

     Олеся Турій-Зарецька

                0965073103