Виконком рішення №23 «Про затвердження висновку Служби у справах дітей «Про визначення способу участі Олійника В’ячеслава Сергійовича у вихованні малолітнього сина Олійника **********, ********* р.н.»»

  • 11
Тип документу: Виконком рішення
Дата: 14.03.2024
Автор: Бавровська Л.В.
Номер документу: 23
Назва документу: Про затвердження висновку Служби у справах дітей «Про визначення способу участі Олійника В’ячеслава Сергійовича у вихованні малолітнього сина Олійника **********, ********* р.н.»

СМОТРИЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА

КАм’ЯНЕЦЬ-ПОДІЛЬСЬКОГО  РАЙОНУ  Хмельницької  областІ

 

ВИКОНАВЧИЙ  КОМІТЕТ

 

                                                               РІШЕННЯ

 

 

14  березня   2024р.                             Смотрич                                                      №23

 

 

Про затвердження висновку Служби у справах дітей «Про визначення способу участі Олійника В’ячеслава Сергійовича у вихованні малолітнього сина ***** ***** *****, ******* р.н.»

 

Керуючись статтями 19, 141, 150, 153, 157, 158 Сімейного кодексу України, пп. 4 п. «б» ч. 1 ст. 34, ч. 6 ст. 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статтями 12, 15 Закону України «Про охорону дитинства», п. 73 постанови Кабінету Міністрів України від 24.09.2008 № 866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов’язані із захистом прав дитини», враховуючи рішення комісії з питань захисту прав дитини при Смотрицькій селищній раді від 14.03.2024 №7 «Про визначення способу участі Олійника В’ячеслава Сергійовича у вихованні малолітнього сина  ***** ***** *****, ********** р.н.», з метою розв’язання спору між батьками та забезпечення участі обох батьків у вихованні дитини, виконавчий комітет селищної ради

 

ВИРІШИВ:

 

1. Затвердити висновок Служби у справах дітей Смотрицької селищної ради «Про визначення способу участі Олійника В’ячеслава Сергійовича у вихованні малолітнього сина  ***** ***** *****, ********** р.н.» (додається).

2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на начальника Служби у справах дітей Смотрицької селищної ради Олега   Пекарського.

 

 

 

Селищний голова                                                                                                      Ігор ЯЛОХА

 

Додаток

до рішення виконавчого комітету

від 14.03.2024 № 23

 

ВИСНОВОК

про визначення способу  участі Олійника В’ячеслава Сергійовича у вихованні малолітнього сина  ***** ***** *****,   ********* р.н.

 

Службою у Справах дітей розглянуто заяву Олійника В’ячеслава Сергійовича та відповідні документи про його участь у вихованні малолітнього сина  ***** ***** *****, ********** року народження.

Встановлено,  що у Олійника В’ячеслава Сергійовича та Олійник Вікторії Миколаївни, які на той час перебували у шлюбі та спільно проживали в с. *****, Кам’янець - Подільського району, Хмельницької обл., ********* року, народився син - ***** ***** *****.

Рішенням Дунаєвецького районного суду Хмельницької  області від 12.08.2021 року ( справа № 674/379/21, провадження №2/674/353/21) шлюб між подружжям розірвано. *****  проживає з матір’ю за адресою: вул. *******, село *****, Кам’янець-Подільського району, Хмельницької обл., батько проживає окремо за адресою: вул. *****, село *****, Кам’янець-Подільського району, Хмельницької області

Олійник Вікторія Миколаївна не подавала свого колишнього чоловіка на сплату аліментів для утримання дитини. Вона у липні 2023 року вийшла заміж  за Боярського Олександра Анатолійовича, (свідоцтво про одруження І-БВ №260693 ) та поміняла прізвище на Боярську.

Згідно акту обстеження умов проживання батька, складеного  16.02.2024 р. Службою у справах дітей Дунаєвецької міської ради, в житловому будинку, розміщеного за адресою: село *****, вул. *******, який належить на праві приватної власності батькові заявника, Олійнику Сергію Дмитровичу, в помешканні створено умови для тимчасового перебування, проживання та розвитку малолітньої дитини.

З невідомих Олійнику В.С. причин Боярська Вікторія Миколаївна чинить перешкоди у спілкуванні батька з дитиною, забороняє йому зустрічатися з Андрієм. Неодноразові спроби В’ячеслава Сергійовича вирішити питання мирним шляхом не дали бажаного результату.

Батько дитини, Олійник В’ячеслав Сергійович, на засіданні комісії з питань захисту прав дитини при Смотрицькій селищній раді повідомив, що бажає брати участь у вихованні та спілкуванні з дитиною шляхом встановлення графіку побачень:

кожні перші та треті вихідні місяця (або кожні другі та четверті вихідні місяця) в суботу з 10.00 год. до 18.00 год. неділі, за місцем проживання батька, за попереднім телефонним погодженням матір’ю;

в будні дні – за попереднім телефонним погодженням.

Мати дитини, Боярська Вікторія Миколаївна, повідомила, що не заперечує щодо запропонованого графіку побачень Андрія  з батьком.

Враховуючи вищевикладене, діючи в інтересах дитини, керуючись ч.2 ст. 19, ст.141, ч.2 ст.155, ст.158 Сімейного кодексу України, ч.2 ст.15 Закону України «Про охорону дитинства», п.73 Порядку провадження органами опіки та піклування діяльності, пов'язаної із захистом прав дитини, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24.09.2008 № 866, вважаємо за доцільне визначити такі способи участі батька Олійника В’ячеслава Сергійовича у вихованні  сина ***** ***** *****, ********* року народження.

кожні перші та треті вихідні місяця (або кожні другі та четверті вихідні місяця) в суботу з 10.00 год. до 18.00 год. неділі, за місцем проживання батька, за попереднім телефонним погодженням з матір’ю;

в будні дні – за попереднім телефонним погодженням.

Зустрічі проводити в місцях культурно-розважального характеру, призначених для повноцінного відпочинку дітей, без присутності матері дитини, із обов’язковим урахуванням стану здоров’я, бажання, інтересів та потреб дитини.

Рекомендувати батькові Олійнику В’ячеславу Сергійовичу брати участь у вихованні дитини ***** ***** *****, ********* року народження, не порушувати графік побачень, виконувати свої батьківські обов’язки, приділяти дитині максимальну увагу і турботу, дотримуватися режиму харчування, відпочинку, правил безпеки, установлених для дітей даного віку,  попереджати за добу матір про можливість спілкування з дитиною та повідомляти про місцезнаходження дитини.

Рекомендувати матері Боярській Вікторії Миколаївні поважати батьківські права Олійника В’ячеслава Сергійовича, не чинити перешкод у спілкуванні батька з сином.

 

Секретар

виконавчого комітету                                                                     Людмила БАВРОВСЬКА