Проєкт рішення селищної ради №32/2023 «Про затвердження Програми «Безпечна громада» на 2023 – 2025 роки»

  • 39
Скликання: VIII
Сесія / комісія: 32
Тип документу: Проєкт рішення селищної ради
Дата: 03.03.2023
Автор: Людмила Бавровська
Номер документу: 32/2023
Назва документу: Про затвердження Програми «Безпечна громада» на 2023 – 2025 роки

СМОТРИЦЬКА  СЕЛИЩНА РАДА

КАМ’ЯНЕЦЬ-ПОДІЛЬСЬКОГО  РАЙОНУ  ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ  ОБЛАСТІ

VIІI  скликання

ПРОЄКТ  РІШЕННЯ

ТРИДЦЯТЬ   ДРУГОЇ    СЕСІЇ СЕЛИЩНОЇ  РАДИ

 

2023 р.                                          Смотрич                               №  -32/2023

Про затвердження Програми

«Безпечна громада» на

2023 – 2025 роки

            Відповідно  статті 26 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні",   з  метою  підвищення загального рівня правопорядку в населених пунктах територіальної громади, забезпечення публічної безпеки та порядку на її території, захист життя, здоров’я, честі та гідності населення,  селищна  рада

ВИРІШИЛА:

1. Затвердити  Програму  «Безпечна громада» на 2023 – 2025 роки (додається).

2. Відділу фінансів селищної ради  передбачити кошти на виконання  реалізації Програми   «Безпечна громада» на 2023 – 2025 роки .

3. Контроль за виконанням  даного  рішення   покласти  на постійну комісію  з  питань  планування, фінансів, бюджету  та  соціально-економічного розвитку (голова  комісії Бомк Й.В.)

 

 

 

Селищний  голова                                                                                                   Ігор ЯЛОХА

 

ЗАТВЕРДЖЕНО 

рішенням   тридцять другої

                                                                                                      сесії селищної ради

VІІІ скликання

                          від   2023 р. № -32/2023 

 

 

ПРОГРАМА

«Безпечна громада» на 2023 – 2025 роки

 

І. Загальні положення

Програма  «Безпечна громада» на 2023 – 2025 роки (далі-Програма) розроблена відповідно до законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про національну поліцію»,  Указу Президента України «Про заходи щодо забезпечення особистої безпеки громадян та протидії злочинност»,  з метою успішної реалізації проекту «Поліцейський офіцер громади», запобігання та припинення адміністративних правопорушень і злочинів,  захисту життя та здоров’я громадян, інтересів суспільства і держави від протиправних посягань.

В основу реалізації Програми покладено принцип об’єднання зусиль громади, виконавчого комітету, правоохоронних органів, підприємств, організацій та установ різних форм власності,  громадськості для забезпечення охорони громадського порядку та профілактики злочинності на території громади.

 

ІІ. Мета і завдання Програми

Мета Програми полягає у забезпеченні на належному організаційному рівні роботи поліцейських офіцерів громади у форматі, який передбачає постійну їх присутність на території громади, більш тісну співпрацю з керівництвом територіальної громади та населенням, підзвітність територіальній громаді та додаткові функції (більший акцент на попередження правопорушень, оформлення адміністративних матеріалів, в т.ч. за порушення правил дорожнього руху, часткова передача функцій дозвільної системи).

Завдання Програми – забезпечити ефективну співпрацю між міською радою, виконавчим комітетом та Національною поліцією України, спрямовану на реалізацію проєкту «Поліцейський офіцер громади» та подальше підвищення загального рівня правопорядку в населених пунктах територіальної громади, забезпечення публічної безпеки та порядку на її території, захист життя, здоров’я, честі та гідності населення, профілактичну роботу з попередження злочинності та забезпечення комплексного підходу до вирішення проблем, пов’язаних з питанням безпеки населених пунктів на території громади.

 

ІІІ. Очікувані результати від виконання Програми

 

 

Виконання Програми дасть змогу:

  1. посилити взаємодію Національної поліції України та територіальної громади, виконавчого комітету та населення щодо забезпечення публічної безпеки та порядку, а також боротьби зі злочинністю на території громади;
  2. забезпечити належну матеріально-технічну і фінансову підтримку поліцейських офіцерів громади;
  3. поліпшити стан правопорядку на території громади, створити додаткові умови для забезпечення особистої безпеки громадян і профілактики правопорушень;
  4. мінімізувати злочинний вплив на молодь та підлітків, усунути причини та умови, що сприяють втягненню їх у протиправну діяльність;
  5. створити у населених пунктах громади безпечне середовище для проживання різних верств населення.

 

IV. Заходи щодо реалізації програми

 

  1. Створення матеріально-технічної бази організації діяльності поліцейських офіцерів громади.
  2. Організація ефективної взаємодії та співпраці місцевої ради та поліцейських офіцерів громади через постійні зустрічі, участь ПОГ у нарадах, обговоренні проблемних питань безпеки, запрошення їх до участі в заходах (ярмарках, спортивних та благодійних заходах тощо) для забезпечення публічної безпеки та порядку.
  3. Спільна реалізація проєктів, спрямованих на протидію правопорушенням, негативним явищам, та забезпечення безпеки громадян.
  4. Забезпечення попередження правопорушень шляхом створення таких умов, які є не комфортними та небезпечними для правопорушників.
  5. Застосування сучасних технологій для зниження кількості правопорушень (відеонагляд, засоби сигналізації тощо).
  6. Створення безпечного дорожнього середовища в громаді та організація протидії порушенням правил дорожнього руху.
  7. Забезпечення допомоги людям похилого віку та попередження правопорушень стосовно них.
  8. Створення маршрутів патрулювання з урахуванням думки громади.
  9. Протидія негативним соціальним явищам (алкоголізм, наркоманія).
  10. Популяризація здорового способу життя.
  11. Профілактика правопорушень у сфері благоустрою.
  12. Підвищення рівня правової освіти дітей та дорослих.
  13. Протидія жорстокому поводженню з тваринами.
  14. Організація розшуку зниклих дітей та дорослих.
  15. Висвітлення у ЗМІ, офіційних веб-сайтах, стендах інформації про роботу поліцейських офіцерів громади, які приймають участь в реалізації заходів даної Програми.

V. Обсяги та джерела фінансування Програми

Фінансування Програми здійснюється в межах фінансових можливостей місцевого бюджету та інших передбачених законодавством  джерел.

Орієнтовний обсяг коштів, необхідний для виконання Програми на 2023-2025 роки, становить 360  тис. грн, в тому числі:

 

п/п

Призначення коштів

Фінансування Програми по роках

2023

2024

2025

1.

Придбання оргтехніки, комп’ютерної техніки, засобів фото та відеофіксаціїї; придбання канцелярських товарів для діяльності поліцейських офіцерів громади; виділення коштів на виготовлення та розміщення наочних агітаційно-профілактичних, інформаційних матеріалів; придбання паливно-мастильних матеріалів та запасних частин для службового автотранспорту поліцейських офіцерів громади, в т.ч. придбання літньої (зимової) резини; оплата послуг з технічного обслуговування та поточного ремонту автотранспорту, встановлення та обслуговування додаткового обладнання на службовий автотранспорт поліцейських офіцерів громади

120

120

120

 

Всього

120

120

120

 

При необхідності фінансування додаткових заходів Програми  видатки можуть бути збільшені відповідно до потреб.