За крадіжки, шахрайства, грабежі та незаконне заволодіння транспортним засобом двоє мешканців міста Кам’янця-Подільського проведуть за ґратами 8 років

  • 81

За публічного обвинувачення Кам’янець-Подільської окружної прокуратури  до 8 років позбавлення волі засуджено двох мешканців м.Кам’янця-Подільського, які  вчинили серію злочинів на території міста.

Як встановлено в ході досудового розслідування та доведено в суді, двоє мешканців м. Кам’янця-Подільського, один з яких на час вчинення злочинів  був неповнолітнім, в січні 2019 року викрали автомобіль, припаркований на одні із автостоянок. В подальшому, в пошуках легкої наживи, упродовж 2019 року  вказані особи вчинили  в м. Кам’янці-Подільському ще 12 злочинів.

У більшості випадків жертвами зловмисників ставали  перехожі, яких вони в темну пору доби перестрівали на вулицях міста, після чого, погрожуючи фізичною розправою або й застосовуючи насильство відбирали в останніх їх майно.    

Іншим джерелом поживи ставали мобільні телефони та велосипеди, які обвинувачені отримували від довірливих потерпілих, попросивши в останніх дозволу зателефонувати або покататись, а в подальшому  непомітно зникали з чужим майном.

  Згідно вироку суду, за вчинення вказаних діянь наступні 8 років  правопорушники проведуть за гратами.