Звіт селищного голови про роботу Смотрицбкої селищної ради та її виконавчого комітету за 2023 рік

  • 100

Звіт селищного голови про роботу Смотрицбкої селищної ради та її виконавчого комітету за 2023 рік

Фото без опису

 

Шановна громадо!

        

Сьогоднішня наша реальність – другий рік повномасштабної, кривавої війни ворожої росії проти України, який несе біль, страждання і гіркоту втрат мільйонам українців. Рік протистояння, незламності та боротьби.

Воєнні дії, що тривають в нашій країні, відклали реалізацію значної кількості проєктів та планів розвитку громади, проте, вдалося забезпечити належне функціонування закладів освіти, культури, комунальних підприємств селищної ради, покращувати їх матеріально-технічний стан, забезпечити надання жителям громади адміністративних послуг.

Все, що зроблено в нашій громаді є результатом колективної роботи кожного депутата, постійних комісій, виконавчого комітету, селищного голови та громадського активу громади.

Найважче сьогодні нашим захисникам і захисницям на передовій. Вони ціною власного здоров’я та життя вибивають ворога з української землі, даючи нам можливість жити та працювати під мирним небом. Високу ціну заплачено за нашу свободу та незалежність, саме тому ми не маємо права здаватися, а разом продовжуємо працювати, виконувати свої завдання, забезпечувати діяльність та жити в умовах воєнного часу з непохитною вірою у перемогу.

 

Фото без опису

 

Скликання сесій селищної ради проводились згідно з розпорядженнями селищного голови.

З метою забезпечення ефективної роботи депутатського корпусу на пленарних засіданнях селищної ради, питання попередньо розглядались на засіданнях постійних комісій селищної ради. Упродовж 2023 року проведено 9 засідань, на яких розглянуто 160 питань.

На 9 сесіях селищної ради, 4 чергових засідань та 5 позачергових, розглянуто та прийнято 153 рішення.

Серед прийнятих  рішень:

12 з питань бюджету та фінансів;

27 з затвердження та внесення змін до цільових Програм;

  4 з питань комунальної власності;

  4 з питань освіти;

98 з питань земельних відносин;

  4 з питань регламенту;

  4 з питань цивільного захисту;

Виконавча діяльність селищної ради здійснювалася через виконавчий комітет, у звітному періоді проведено 18 засідань виконавчого комітету, з них 12 чергових та 6 позачергових, на яких прийнято 111 рішень, серед яких:

  5 з питань бюджету та фінансів;

49 з питань соціального захисту;

16 з питань освіти, культури, охорони здоров’я,  молоді та спорту;

21 з питань житлово- комунального господарства, архітектури та земельних відносин;

16 з питань забезпечення законності, правопорядку, охорони прав, свобод і законних інтересів громадян;

4 з питань забезпечення цивільного захисту.

Для вирішення найактуальніших проблем на контролі постійних комісій перебуває 24 цільові Програми.

Організаційну складову роботи виконавчих органів ради забезпечують структурні підрозділи апарату.

З метою розширення інформативності та відкритості селищної ради працює офіційний сайт селищної ради smotrycka-gromada.gov.ua  де розміщується інформація про діяльність селищної ради та її виконавчого органу.

 

Фото без опису

Через відділ надання адміністративних послуг Смотрицької селищної ради відвідувачі мають можливість отримати адміністративні, соціальні, земельні та нотаріальні послуги. Через віддалені робочі місця послуги соціального характеру та земельні.

      Перелік послуг наданих у 2023 році:

- Реєстрація місця проживання всього 716: видача витягу з Реєстру територіальної громади 594; реєстрація місця проживання (прописка)- 60; зняття місця проживання (виписка)- 62.

- Видано 520 довідок: про склад сім’ї, надання інформації про зареєстрованих у житловому приміщенні / будинку осіб 289; оформлення спадщини 58; на поховання 35; про спільне проживання 48; інші види довідок  90.

- Нотаріальні дії 52.

- Реєстрація: актів цивільного стану 107; заповітів в Системі електронної взаємодії органів виконавчої влади (НАІС) 73 витяги.

- Реєстр з речових прав на нерухоме майно 13 витягів.

- Оформлення заяв на Компенсацію витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб 152.

- Оформлення заяв щодо земельних питань 87.

- Портал державної електронної системи у сфері будівництва (присвоєння адрес)- 8.

- Державний електронний реєстр «Прихисток» 18 справ, 152 реєстрації заяв в базі, 12 звітів.

Здійснюються консультації та оформлення матеріальних допомог військовослужбовцям ЗСУ: ветеранам війни, учасникам бойових дій та членам їх сімей.

Створено Комісію з питань проведення вибіркової перевірки осіб з-поміж тих, що розмістили внутрішньо переміщених осіб у власних домогосподарствах. (складено 9 актів вибіркової перевірки, 4 протоколи)

Одним з основних принципів, на яких базується робота відділу  є доступність, зручність, своєчасне, повне та якісне надання адміністративних послуг.

 

Фото без опису

З категорії дітей позбавлених батьківського піклування до сімейних форм виховання влаштовано: 4 дітей - під опіку, 1 дитина перебуває в прийомній сім’ї, 9 дітей перебуває в закладах інституційного догляду.

Протягом 2023 року 2 дитини з-поміж дітей позбавленого батьківського піклування поставлено на квартирний облік.

У громаді успішно функціонує Дитячий будинок сімейного типу, де проживають і виховуються 9 дітей вихованців(8 із статусом дитини позбавленої батьківських прав, 1 дитина сирота)

На сьогодні в громаді проживає 62 дитини ВПО, в т.ч. 1 дитина сирота, 21- з багатодітних сімей.

Службою у справах дітей проведено 7 засідань комісії з питань захисту прав дитини, де було розглянуто  питання про затвердження індивідуальних планів соціального захисту дітей, про надання на вчинення правочинів про відчуження та набуття майна, про затвердження висновку служби у справах дітей.

Взято участь у 5 судових засіданнях на яких було представлено інтереси дітей.

Забезпечена координація роботи зі Службами у справах дітей Хмельницької обласної військової адміністрації та Кам’янець - Подільської районної військової адміністрації, Національною соціальною сервісною службою та Національною поліцією України.

Продовжується робота щодо здійснення контролю за станом утримання та виховання дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах.

 

Фото без опису

Основними джерелами доходів загального фонду є:

Податок на доходи фізичних осіб - 20 397,1 тис. грн.

Єдиний податок - 5 119,2 тис. грн.

Плата за землю - 6 951,4 тис. грн.

Акцизний податок - 813,6 тис. грн.

Податок на нерухоме майно - 423,5 тис. грн.

Плата за надання адміністративних послуг - 10,9 тис. грн.

Інші надходження - 838,8 тис. грн.

Доходи спеціального фонду:

Власні надходження бюджетних установ - 325,8 тис. грн.

Екологічний податок - 23,3 тис. грн.

Благодійні внески - 212,0 тис. грн.

 

Фото без опису

В умовах дій воєнного стану наявний фінансовий ресурс дозволив своєчасно проводити фінансування захищених видатків:

- забезпечити своєчасну виплату заробітної плати з нарахуваннями;

- оплату за спожиті енергоносії та комунальні послуги;

- оплату видатків на придбання харчових продуктів та медикаментів;

- фінансування інших видатків, що забезпечують виконання бюджетними установами своїх функцій.

Освіта - 31350,4 тис. грн.

Управління -10170,2 тис. грн.

Охорона здоров’я -  1086,9 тис. грн.

Соціальний захист та соціальне забезпечення - 887,6 тис. грн.

Культура і мистецтво - 1469,7 тис. грн.

Фізична культура та спорт - 157,5 тис. грн.

Житлове комунальне господарство - 12521,7

Утримання автомобільних доріг - 1878,8 тис. грн.

Інші видатки - 730,3 тис. грн.

Міжбюджетні трансферти іншим бюджетам 2023 року становили 883,3 тис. грн.:

Органам державного управління інших рівнів на виконання програм соціально-економічного розвитку регіонів за звітний період профінансовано 429,0 тис. грн.

- Програма профілактики правопорушень та боротьби зі злочинністю на території Смотрицької селищної об’єднаної територіальної громади на 2023-2027 роки відділенню поліції № 2 Кам’янець-Подільського РУП ГУНП в Хмельницькій області  50,0 тис. гривень;

- Програма "Безпечна громада" на 2023-2025 роки на 2023 рік Управлінню превентивної діяльності ГУНП в Хмельницькій області 80,0 тис. гривень;

- Програма соціального захисту населення Смотрицької селищної ради на 2021-2023 роки для Дунаєвецького відділу управління соціального захисту населення Кам’янець-Подільської райдержадміністрації у 2023 році 14,0 тис. гривень;

- Програма захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, забезпечення пожежної та техногенної безпеки на території Смотрицької селищної ради на 2021-2025 роки 2-му державному пожежно-рятувальному загону ГУ ДСНС України у Хмельницькій області на придбання предметів, матеріалів, обладнання 125,0 тис. гривень;

- Програма підтримки діяльності органів виконавчої влади на 2023 рік, затвердженої розпорядженням начальника Кам’янець-Подільської районної військової адміністрації від 19.01.2023 № 05/2023-р 50,0 тис. гривень;

- Комплексна програма профілактики злочинності, охорони публічної безпеки та порядку на території Смотрицької селищної ради Кам’янець - Подільського району Хмельницької області на 2023-2025 роки 100,0 тис. гривень;

- Програма фінансової підтримки територіальними громадами забезпечення реалізації бюджетної політики та соціально-економічного розвитку у Кам’янець-Подільському районі на 2023-2024 роки 10,0 тис. гривень.

 

На підставі звернень структурних підрозділів підпорядкування інших рівнів було передбачено передати у 2023 році інших субвенцій з місцевого бюджету по коду «Поточні трансферти органам державного управління інших рівнів» в сумі 454,7 тис. грн, протягом звітного року профінансовано весь обсяг передбачених субвенцій:

 

- КУ «Інклюзивно-ресурсний центр» спрямовано 20,0 тис. гривень;

- КУ «Трудовий архів» спрямовано всю передбачену суму в обсязі 84,7 тис. грн;

- КУ «Міський центр комплексної реабілітації осіб з інвалідністю «Ластівка» профінансовано 50,0 тис. гривень;

- КНП «Дунаєвецька багатопрофільна лікарня»:

на оплату енергоносіїв профінансовано кошти в сумі 100,0 тис. грн,

для придбання предметів, матеріалів, обладнання профінансовано 50,0 тис. гривень.

- Балинському ВПУ № 36 на виконання Програми "Забезпечення харчування здобувачів освіти ВПУ № 36 с. Балин Хмельницької області, що знаходиться на території Смотрицької селищної ради, на 2022-2024 роки" на 2023 рік спрямовано 100,0 тис. гривень. 

- Районному бюджету Кам’янець-Подільського району спрямовано кошти в сумі 50,0 тис. гривень.

 

Фото без опису

       У сфері соціального захисту населення головний напрямок роботи - наближення послуг соціального характеру до мешканців нашої громади.

На фінансування галузі «Соціальний захист та соціальне забезпечення населення» протягом 2023 року спрямовано 887,6 тис. грн.

        Протягом року 178 мешканців Смотрицької громади звернулися до селищної ради щодо надання грошової допомоги.

Ряд допомог було виплачено військовослужбовцям та їх сім’ям на загальну суму 245 тисяч гривень, а саме:

- 63,0 тис. грн одноразова допомога військовослужбовцям;

- 152,0 тис. грн одноразова допомога на лікування, реабілітацію пораненим військовослужбовцям;

- 30,0 тис. грн на забезпечення поховання військовослужбовців;

        Здійснено підтримку дітей військовослужбовців у дошкільних навчальних закладах, закладах середньої освіти та позашкільних навчальних закладах, організовано безоплатне харчування та навчання у мистецькій школі.

Крім бюджетних коштів підтримку військовослужбовцям здійснено і працівниками селищної ради, які на різні потреби для військовослужбовців зібрали кошти в сумі 228,6 тис. грн.

       Також з бюджету була виділена допомога :

- 47,0 тис. грн онкохворим;

- 109,0 тис. грн на дороговартісне лікування;

- 5,0 тис. гр. на поховання осіб, які на час смерті не працювали та не отримували пенсії або соціальної допомоги;

- 4,0 тис. грн інвалідам I групи;

- 6,6 тис. грн інвалідам дитинства;

- 5,4 тис. грн одноразова допомога дітям- сиротам та дітям, позбавлених батьківського піклування.

      Виділена компенсація:

- 56,3 тис. грн особі яка надає соціальні послуги на професійній основі;

- 125,3 тис. грн особам, які надають соціальні послуги на непрофесійній основі;

- 24,0 тис. грн гривень на придбання необхідних медикаментів хворим нефрологічного профілю.

      Відшкодовано кошти за пільговий проїзд окремих категорій населення в сумі 10,7 тис. грн, інше соціальне забезпечення.

      Проведено 9 засідань комісії з розгляду заяв громадян із надання одноразової грошової матеріальної допомоги.

      У 2023 році оформлено і передано до управління соціального захисту населення Кам’янець - Подільської районної державної адміністрації та Пенсійного фонду України Хмельницької області, пакети документів:

- допомога у зв’язку з вагітністю та пологами 19 справ;

- допомога при народженні дитини  34 справи;

- допомога малозабезпеченим сім’ям 116 справ;

- допомога багатодітним сім’ям 12 справ;

- допомога на дітей одиноким матерям 58 справ;

- допомога особам, які доглядають за хворою дитиною 13 справ;

- допомога особам, які не мають права на пенсію та особам з інвалідністю 24 справи;

- соціальна допомога на догляд особам, яким виповнилося 80 років 8 справ;

- щомісячна грошова допомога особі, яка проживає разом з особою з інвалідністю 1-11 групи внаслідок психічного розладу, яка за висновком ЛКК потребує постійного стороннього догляду, на догляд за нею 40 справ;

- субсидії  та пільги для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива;

- «пакунок малюка».

За 2023 рік, для призначення соціальних виплат, складено 111 актів  обстеження житлових приміщень.

Відділом соціального захисту населення селищної ради проводиться робота щодо здійснення виплати компенсації фізичним особам за надання соціальних послуг з догляду на професійній та непрофесійній основі.

Комісією комплексного ступеня індивідуальних потреб особи, яка потребує соціальної послуги здійснювалися обстеження ступеня індивідуальних потреб осіб, які потребують соціальні послуги, в результаті яких оформлена:

- допомога особам, які надають соціальні послуги на непрофесійній основі 9 справ;

- допомога особам, які надають соціальні послуги на професійній основі 1 справа.

У зв`язку із початком відкритої збройної агресії та запровадженням воєнного стану, в громаду прибувають внутрішньо переміщені особи. Виконавчим комітетом селищної ради та старостинськими округами забезпечено проведення реєстрації зазначених осіб та сприяння у пошуку тимчасового житла.

Всього протягом 2022-2023 років на територію громади прибуло та зареєструвалося понад 952 внутрішньо переміщені особи, наразі в громаді проживає 161 особа.

За 2023 рік через ПК «Соціальна громада» проведено реєстрацію 70 внутрішньо переміщених осіб та оформлено 70 справ щомісячних державних виплат на проживання.

Створено базу ЄІСС для відділення надання соціальних послуг КП "Добробут. Соціальні робітники підприємства надають послуги з догляду дома. На обслуговуванні у цей час 80 осіб у 7 населених пунктах.

Проведено 5 засідань опікунської ради Смотрицької селищної ради з питань, що належать до захисту прав та інтересів  недієздатних осіб.

Селищною радою планується і надалі чітко дотримуватися вимоги щодо реалізації заходів, щодо подолання негативних явищ щодо соціально незахищених верств населення, що дасть можливість забезпечити своєчасно соціальний захист та підвищення життєвого рівня жителів громади.

 

Фото без опису

Пріоритетом діяльності органу місцевого самоврядування залишається освітня сфера.

Із всіх видатків на утримання діючої мережі установ освіти:

видатки по заробітній платі і нарахуваннях становлять  25 818,2 тис. грн;

видатки на харчування 765,4 тис. грн;

видатки на оплату комунальних послуг та енергоносіїв 2 338,6 тис. грн, що дало змогу забезпечити у повному обсязі оплату спожитих енергоносіїв.

На Заклади загальної середньої освіти із бюджету направлено кошти в сумі 25677,6 тис. грн.

Видатки на дошкільні заклади становлять 3501,4 тис. грн.

Надання спеціалізованої освіти дитячою музичною  школою профінансовано в сумі 2171,4 тис. грн,.

У навчальних закладах громади протягом звітного періоду виконано поточні ремонти, здійснено оновлення матеріально-технічного стану закладів освіти.

Для забезпеченням безпечного освітнього процесу у всіх закладах, у 2023 році облаштовано найпростіші укриття у  Балинському ЗДО “Дзвіночок” та Рудській гімназії (встановлено модульну залізобетонну споруду). Здійснювалися поточні ремонти наявних захисних споруд.

 

Фото без опису

Частина видатків на утримання Старогутянської гімназії:

- заробітна плата педагогів та технічного персоналу – 3 мільйон 898 тисячі 100 гривень;

- вартість харчування дітей у гімназії впродовж року 88 тисяч 700 гривень;

- оплата комунальних послуг та енергоносіїв становить 457 тисяч 600 гривень;

- підготовка до навчального року (поточний ремонт закладу, облаштування  захисної    споруди, насос свердловинний, послуги) 48 тисяч 786 гривень;

- підготовка системи опалення до опалювального сезону (закуплено для

  котельні насос, комплектуючі та послуги з обслуговування) 69 тисяч 939 гривень;

- витрати для здійснення підвозу учнів (паливо мастильні матеріали, запчастини та

  поточний ремонт шкільного автобуса) 16 тисяч 139 гривень;

- придбання для харчоблока (кухонний інвентар та інше) на 18 тисяч 100 гривень.

 

Фото без опису

 

Частина видатків на утримання Смотрицького ліцею ім. М. Смотрицького :

- заробітна плата педагогів та технічного персоналу 7 мільйонів 407 тисяч 300 гривень;

- вартість харчування дітей у ліцеї впродовж року 165 тисяч 900 гривень;

- оплата комунальних послуг та енергоносіїв становить 683 тисячі 600 гривень;

- підготовка до навчального року(поточний ремонт закладу та захисної споруди) 146 тисяч 686 гривень;

- підготовка системи опалення до опалювального сезону 36 тисяч 265 гривень;

- витрати для здійснення підвозу учнів (паливно мастильні матеріали, запчастини та поточний ремонт шкільного автобуса) 329 тисяч 555 гривень;

- придбання  : інформаційні стенди, обладнання для харчоблоку, кухонний інвентар, спортивний інвентар  44 тисяч 394 гривні;

- облаштування класу безпеки 105 тисяч гривень.

 

Фото без опису

Частина видатків на утримання  Балинського ліцею:

- заробітна плата педагогів та технічного персоналу 6 мільйонів 34 тисячі 800 гривень;

- вартість харчування дітей у ліцеї впродовж року 144 тисячі 900 гривень;

- оплата комунальних послуг та енергоносіїв становить 811 тисяч 500 гривень;

- підготовка до навчального року(поточний ремонт закладу, послуги)  28 тисяч 227 гривень;

- підготовка системи опалення до опалювального сезону 19 тисяч 700 гривень;

- витрати для здійснення підвозу учнів (паливо мастильні матеріали, запчастини та

  поточний ремонт шкільного автобуса) 186 тисяч 674 гривні;

- придбання: кухонний та столовий інвентар, мотокоса  на 20 тисяч 839 гривень.

 

Фото без опису

Частина видатків на утримання Рудської гімназії  :

- заробітна плата педагогів та технічного персоналу – 3 мільйони 912 тисяч 600 гривень;

- вартість харчування дітей у гімназії впродовж року 77 тисяч гривень;

- оплата комунальних послуг та енергоносіїв становить 363 тисячі гривень;

- підготовка до навчального року(поточний ремонт закладу, послуги)  31 тисяча 600 гривень;

- підготовка системи опалення до опалювального сезону 66 тисяч 223 гривень

  (закуплено для котельні насос, комплектуючі та послуги з обслуговування);

- вартість твердого палива 45 тисяч гривень;

- встановлення та облаштування найпростішого укриття  382 тисячі 20 гривень;

- придбання: бойлер, пилосос, кухонний інвентар, принтер на 37 тисяч 385 гривень.

 

Фото без опису

Частина видатків на утримання закладу дошкільної освіти «Дзвіночок»:

- заробітна плата 1 мільйон 162 тисячі гривень;

- вартість продуктів харчування впродовж року 56 тисячі 380 гривень;

- оплата енергоносіїв становить 287 тисяч 600 гривень;

- підготовка до навчального року та опалювального сезону(поточний ремонт закладу,   послуги)  47 тисяч 949 гривень;

- придбання генератора 22 тисячі 320 гривень;

 -облаштування найпростішого укриття 32 тисячі 600 гривень.

 

Фото без опису

Частина видатків на утримання закладу дошкільної освіти «Усмішка»:

- заробітна плата  1 мільйон 354 тисячі 504 гривні;

- вартість продуктів харчування впродовж року 106 тисячі 613 гривень;

- оплата енергоносіїв становить 258 тисяч 800 гривень;

- підготовка до навчального року та опалювального сезону(поточний ремонт закладу,   послуги)  101 тисяча 270 гривень;

- придбання: генератора та твердопаливний котел на суму  71 тисячі 320 гривень

 

Фото без опису

Частина видатків на утримання дитячої музичної школи:
- виплата заробітної плати 1 мільйон 992 тисячі 400 гривень;

- підготовка до навчального року

- оплата енергоносіїв 9 тисяч 200 гривень;

- оплата природного газу 17 тисяч 700 гривень;

- придбання: комп’ютерна техніка, цифрове піаніно, мікрофон вокальний, жалюзі -  на 106 тисяч 300 гривень.

 

Фото без опису

Видатки на утримання мережі у 2023 році становлять 1469,7 тис. грн, з яких:
- виплата заробітної плати 1180,3 тис. грн;

- оплата комунальних послуг та енергоносіїв 98,0 тис. грн;

- придбання літератури для поповнення бібліотечного фонду 13,5 тис. грн;

- оновлення матеріально - технічної бази 115,8 тис. грн;

- поточний ремонт та оплата послуг 62,1 тис. грн.

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

Проведені наступні заходи та виконанні наступні види робіт:

Надано послуги з водопостачання на суму 699,1 тис. грн.

Станом на 01.01.2024 р. укладено 536 договорів: з них 480 смт Смотрич та 56 с. Балин.

Утримувалися в робочому стані, технічно обслуговувались та своєчасно ремонтувалися пожежні гідранти на водопровідних мережах. Встановлено 3 нових.

Проведена заміна (ремонт) водопровідних мереж, прокладена нова лінія центрального водопроводу на суму 374,8 тис. грн.

Санітарне очищення територіальної громади вартість робіт 371,8 тис. грн.

Підгортання та зачистка прилеглої території до сміттєзвалища в с. Балин 97,2 тис. грн.

Протягом 2023 р. підгортання та зачистка прилеглої території до сміттєзвалища проводилась 2 рази.

Благоустрій кладовища в с. Балин по вул. Миру на суму 78,0 тис. грн.

Для покращення надання послуг мешканцям громади  придбано екскаватор-навантажувач ELEX та Мінітрактор СКАУТ-404С, в с. Балин відкрита дільниця. Загальна вартість придбаної  спецтехніки 3 мільйони 210 тисяч гривень.

Утримання в належному стані мережі електропостачання 606,5 тис. грн.

Утримання шляхових мереж 662,0 тис. грн.

Протягом 2023 року проводився частковий поточний ремонт вулиць і доріг комунальної власності населених пунктів Смотрицької ТГ- 220000 м²:

смт Смотрич -  68000 м²:

уч. Гамарня по вул. Садовій; уч. Гора по вул. Сонячній, Володимира Князя, Лісова, пров. Лісовий, уч. Міщани по вул. Польовій.

Населені пункти громади – 152000 м²:

с. Балин: вул. Циганівська, вул. Незалежності, вул. Молодіжна, вул. Учительська, пров. Грушевського, вул. Миру, вул. Лісова, вул. Сонячна, Кармелюка, вул. Кам`янецька, вул. Шевченка, вул. Польова;

с. Балинівка: вул. Сміливих, вул. Привокзальна, вул. Партизанів Підпільників, вул. Польова, вул. Лесі Українки, вул. Перемоги.

с. Рудка: вул. Широка, вул. Кооперативна, вул. Шевченка;

с. Лисогірка: вул. Братів Сварників, вул. Жовтнева, вул. Польова;

с. Криничани: вул. Центральна, Польова.

Поточний ремонт асфальтобетонного покриття 701,3 тис. грн.

Поточний ремонт асфальтобетонного покриття здійснено в смт Смотрич примикання до вул. Д. Бачинського, примикання до території зупинки на вул. Грушевського, Базарної площі та Поштової площі; пішохідної доріжки загального користування Поштової площі.

Облаштування зупинок пасажирського транспорту на суму 365,4 тис. грн.

Зупинки облаштовано:

смт Смотрич: вул. Грушевського, вул. Садова;

с. Михівка: вул. Франка;

 с. Балин: вул. Центральна (біля ВПУ, площа Майдан) – 2 шт.;

 с. Стара Гута : вул. Шевченка;

с. Балинівка: Нігинське шосе (АЗС, біля мосту ЖД) – 2 шт.;

 с. Рудка: перехрестя вул. Шевченка і Центральна;

с. Лисогірка: вул. Соборна.

Проведено роботи з благоустрою на перехресті вулиць Грушевського та Д. Бачинського, біля Поштової площі.

Проведено реконструкцію Базарної площі та встановлено торгові місця площею 24 м² в смт Смотрич.

Встановлено сміттєві майданчики в смт Смотрич: вул. Сонячна, Д. Бачинського, Б. Хмельницького.

На території громади протягом 2023 р. було проведено роботи з поточного ремонту по освітленню та встановленню нових світлоточок протяжністю 13 км 600 м.

 

Фото без опису

Надання первинних медичних послуг населенню Смотрицької громади здійснює НКП «Смотрицький центр первинної медико-санітарної допомоги» Смотрицької селищної ради.

До складу НКП входять 2 амбулаторії загальної практики сімейної медицини,

1 фельдшерський пункт та 4 медичні пункти тимчасового базування.

Обслуговування населення здійснюють 24 працівники, з них: 5 лікарів, 7 медичних сестер, 3 фельдшери, 2 фельдшери - лаборанта, 3 молодших медичних сестри, 4 особи обслуговуючого персоналу.

Станом на 01.01.2024 року сімейними лікарями центру первинної медико-санітарної допомоги укладено 4497 декларації. За 2023 рік ЦПМСД здійснено 21406 амбулаторних прийняття.

Необхідний обсяг фінансування Смотрицького ЦПМСД здійснюється Національною службою здоров’я України та з місцевого бюджету. Загальний обсяг фінансування  ЦПМСД за 2023 рік 4 мільйони 605 тисяч 500 гривень.

Смотрицькою селищною радою фінансування здійснюється згідно з програмою розвитку та підтримки КНП «Смотрицький центр первинної медико-санітарної допомоги». Програма орієнтована на забезпечення надання якісної медичної допомоги населенню.

Спланована сума фінансування НКП «Смотрицький центр первинної медико-санітарної допомоги» у 2024 році 1 мільйон 500 тисяч гривень.

Підбиваючи підсумки 2023 року можна сказати, що це рік консолідації зусиль заради спільної мети. В цей нелегкий для всіх час ми мусимо бути згуртованими, толерантними один до одного, бо поки в країні війна – маємо об’єднуватися  для вирішення спільних нагальних потреб нашої громади. Давайте будемо слухати одне одного, чути одне одного. Я завжди налаштований на плідну співпрацю та на діалог з усіма, конструктивну критику з аргументованими пропозиціями.

Дякую усім жителям громади за активну громадську позицію, небайдужість, силу духу та вірність інтересам громади та України. Вдячний кожному, хто допомагав в цей нелегкий період практичними справами, своїм досвідом, конструктивними порадами та зауваженнями. Закликаю всіх і надалі працювати на благо Смотрицької громади та України.